Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delad pott på Gavlevallen – "Bra spel från bägge lagen"

Gefle och Stensätra spelade divisionens enda match på lördagen, i ett möte som blev tufft från bägge håll. – Vi kämpade på bra i slutet för att gå för en vinst, säger Stensätras Malin Svedberg.

Annons

Precis när det var ett uppehåll från regn och rusk lyckades Gefle och Stensätra pricka in sin match, som var del av den tionde omgången i division 2 Södra Norrland, och det var både ett okej väder och bra fotboll från lagen som kunde avnjutas på Gavlevallen under lördagsförmiddagen.

Hemmaspelande Gefle var piggast i inledningen och hade bollen i längre perioder, men när gästande Stensätra väl fick tag i den så skapade man farliga lägen mot målet i omställningen. När den första halvleken så småningom började ticka mot sitt slut stack Gefles Glory Chinenye Amalaha fram och gav sitt lag ledningen med 1-0 efter ett fint avslut.

– Jag fick en bra passning och sedan la jag in en bredsida, säger hon om sitt mål. Överlag tycker jag att jag gör en bra insats men det går ju alltid att förbättra till nästa match.

Glory Chinenye Amalaha

Stensätra hängde dock inte med huvudena för det och bara några minuter senare kunde man komma tillbaka in i matchen. Malin Svedberg kvitterade under den första halvlekens tilläggstid och det var likaläge i pausvilan.

När man sedan spelat 20 minuter av den andra halvleken fick Gefle med sig en straff efter att anfallaren Lina Bälin fällts i straffområdet. Straffen tog Elin Bälin hand om, men i det läget var gästernas målvakt Anna Holmgren med på noterna och 1-1 stod sig fortsatt.

Anna Holmgren

Spelet fortgick sedan med tuffa närkamper och snabba omställningar, men inga fler mål fick åskådarna se. Gefle höll bollen stora delar av den andra halvleken, precis som i den första, men trots många tappra försök kunde man inte hitta nätmaskorna ännu en gång. Detta trots att Elin Bälin hade två bollar som gick precis över ribban mot slutet av matchen och att Stensätra kontrade till sig ett par vassa lägen.

– Vi gjorde en bra match tycker jag, säger Stensätras målskytt Malin Svedberg. Vi kämpade på bra i slutet för att gå för en vinst, men det ville sig inte riktigt.

Gefle IF FF – Stensätra IF 1–1 (1-1)

Målskytt Gefle: Glory Chinenye Amalaha

Målskytt Stensätra: Malin Svedberg

Mer läsning