Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården allt närmare superettan

Superettan. Ordet blir allt verkligare för Djurgården, som förlorade med 1–2 borta mot Häcken på måndagen.
Gästerna hade halmstrået i sin hand, men lyckades inte greppa det.

Annons

Tre ribbträffar. En dömd straff som aldrig fick slås. Inte mycket går Djurgårdens väg just nu.

Med tre omgångar kvar ligger laget sist i serien, två poäng efter Hammarby och tre bakom Örgryte.

– Vi har en kolossalt viktig match mot Örgryte det närmaste. Vi lägger all energi på den, sade Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz.

TT: Hur gör man för att ladda om efter en sådan här förlust?

– Det får vi se i morgon. Vi har förlorat tidigare i år och vi vet att man inte kan gräma sig för länge. Det är ingen annan som gör det här jobbet åt oss.

Allsvenskans jumbolag lyckades visserligen ta ledningen mot Häcken – men allt vände när bara kvarten återstod av matchen. Då kvitterade inhopparen Vinicius Lopes Souto när han vackert placerade bollen intill Pa Dembo Tourays vänstra stolpe.

Fem minuter senare nickade John Chibuike in 2–1 till Hisingslaget.

– Vi har inte marginalerna med oss i den här matchen, sade Andrée Jeglertz.

Vanligtvis en floskel – men ingen kan rimligtvis säga emot honom den här gången.

Först träffade Mikael Dahlberg ribban i den 34:e minuten, och i den efterföljande situationen blåste domare Sven-Martin Åkesson straff, bara för att ta tillbaka domslutet halvminuten senare. Därefter blev det ytterligare två ribbträffar för gästerna.

Djurgården saknade bland andra Johan Oremo, Daniel Sjölund, Jan Tauer, Sebastian Rajalakso och Markus Johannesson – men lyckades ta ledningen. Tack vare Mattias Jonson.

35-åringen gjorde sin blott sjätte seriematch för säsongen, och klev av redan efter 43 minuter. Men dessförinnan spelade han fram Hrvoje Milic till Djurgårdens ledningsmål i den 40:e minuten.

– Vi skapar ju chanser för att vinna matchen, sedan blir det ödesdigert när de gör två mål inom fem minuter, säger Mattias Jonson till TT.

– Det är en jävligt tung och jobbig situation. Men samtidigt är det vi som har satt oss i den. Vi får försöka lösa det här.

Mer läsning

Annons