Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du kunde ju ha blivit matchhjälte, Molén

Brynäs hade spelet men Huge skapade de farligaste chanserna och lagets forward Tobias Molén borde ha satt någon av sina två jättechanser i derbyt.
– Ja, det var alldeles för dåligt av mig, suckade Molén efter 0–0 på Måsberget.

Annons

IK Huge var svårt skadedrabbat inför derbymötet i division 3 södra Norrland mot Brynäs. Fem, sex ordinarie spelare kunde inte ställa upp till spel, men det hindrade inte Bomhusgänget från att ”stjäla” en poäng – som kunde ha varit tre.

Visserligen hade Brynäs ett stort boll- och spelövertag i första halvlek, men laget var alldeles för ineffektiva framför mål. Anders ”Dojan” Nilsson hade ett antal fina lägen första halvtimmen utan att hitta rätt. I stället kapade Huge åt sig mark i den andra halvleken och snabbe anfallaren Tobias Molén borde ha avgjort matchen antingen i den 50:e minuten eller i den 57:e.

– Det var alldeles för dåligt av mig. Första läget gör målvakten en bra räddning, men jag ska få upp bollen i det läget. Och det andra läget ska jag vrida upp och sätta bollen, men lyckas inte, suckade Molén när han berättar om sina två jättelägen.

Men man ska också veta att Brynäs målvakt Mattias Andersson svarade för en fin fotparad på den första chansen och sedan lyckades han också avstyra den andra möjligheten när Huges Marcus Larsson stack fram en perfekt boll i djupled till Molén.

Men de två chanserna var också det enda riktigt farliga som Huge åstadkom i målmöjligheter. I övrigt handlade det mycket om Brynäs och lagets tränare Dennis Berglund var allt lite besviken över det mållösa resultatet.

– Vi hade 17–4 i skott utanför mål och 5–3 på mål, men vi hade inte rätt precision i den sista tredjedelen av banan. Men vi är bra i första halvlek och ska ju avgöra där, tyckte Berglund.

Dessutom hade Brynäs faktiskt en boll inne när drygt tio minuter återstod. Men den assisterande domaren hade höjt flaggan för offside när Omar Guidji skickade in ”Dojan” Nilssons passning i mål.

– Felaktigt, tyckte Dojan. Till och med deras backar sa att det inte var offside, sa han.

Lagens tränare var dock mer diplomatiska och tyckte bägge att det var svårt att se från bänken. Men Huges Henrik Isaksson var mer nöjd med krysset än Dennis Berglund i Brynäs.

– I första halvlek blir vi lite stressade i anfallsspelet, men var mycket bättre i andra och skapade de klaraste chanserna i en rätt så bra match, sa Isaksson och tillade:

– Vi saknar ju en hel del spelare, men i B-lagsmatchen mot Österfärnebo (i kväll, måndag) ska Daniel Moffat göra come back i alla fall.

I Brynäs gjorde mittfältaren Stefan Dahlberg sin sista match (han ska flytta tillbaka till Umeå) och det är lite synd för Brynäs. Han har varit nyttig för laget och förlusten blir kännbar.

Mer läsning

Annons