Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla långkalsonger för Strömbergsson

Hallå där ...Martin Strömbergsson...

Annons

... som har tagits ut för att agera måldomare i matchen Sparta Prag–CSKA Moskva i Europa league.

Alltid kul med internationella matcher, va?

– Jättekul. Det är sjunde gången jag är i väg utomlands och dömer och det är ju alltid ett äventyr. Samtidigt är det ganska stor skillnad jämfört med allsvenskan med matchmöten och mycket formella saker. Dessutom är det roligt att åka i team, man blir sammansvetsande.

Vad gör en måldomare?

– Det primära är att hålla mållinjen, det är det absolut viktigaste. Sedan backar man upp huvudomaren vid straffsituationer också. Det här är ett projekt på två år och känslan är att det kommer finnas måldomare i varje match efter det. Och en annan känsla säger att det påverkar spelet bara att ha en måldomare där, rent preventivt.

– Det blir även lite speciellt för mig i det avseendet att det här blir andra gången någonsin jag är måldomare.

Det har rapporterats om kyla i Prag. Hur förbereder du dig för det?

– Med dubbla långkalsonger! Prognoserna säger att det blir nio minusgrader och snö, så det gäller att klä sig varmt.

Matchen blir också Martin Ingvarssons (huvuddomare) sista innan han faller för åldersstrecket, 45 år. Kommer ni att fira av honom efteråt?

– Det är stort för mig att vara med i hans sista match. Ingvarsson är den mest rutinerade domaren i Sverige. Men så mycket firande brukar man inte ha tid med. Eftersom matcherna börjar så sent så blir det mat och läggdags efter matchen. Vi får fira med en espresso på flygplatsen.

Vad händer härnäst, får domare också julledigt?

– Ja, det här blir slutet på säsongen 2010. Sedan ska jag till Cypern sista veckan i januari på Fifaträff. Jag ska också döma Tidningscupen. Det gör jag varje år och värdesätter det väldigt högt.

Mer läsning

Annons