Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter fiaskot: nu ska Hamrén ersättas

/
  • Erik Hamrén verkar ha gjort sitt i svenska landslaget.
  • Pelle Olsson har tidigare nämnts av Lars Lagerbäck som en lämplig ersättare till Hamrén.

Sedan Erik Hamrén blev förbundskapten i november 2009 har det svenska landslagets prestationer blivit allt dystrare läsning. Nu bekräftar Svenska fotbollsförbundet att sökandet efter en ersättare pågår.

Annons

Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand och ordföranden Karl-Erik Nilsson bekräftar att de söker efter en ersättare till Erik Hamrén. Processen är i gång och enligt uppgifter till Sportbladet är tidigare U21-förbundskaptenen och Göteborgs tränare Jörgen Lennartsson ett hett namn. Lennartsson själv vill dock inte kommentera eventuella erbjudanden.

– Det jag kan säga är att allt mitt fokus ligger på IFK Göteborg. Det är det enda jag tänker på just nu. I övrigt har jag ingenting annat att säga i den här frågan, säger han till Sportbladet.

U21-landslaget har haft betydligt bättre resultat än A-laget och enligt uppgift vill SvFF ha en förbundskapten som kan ta till vara på de yngre förmågorna. Lennartsson, med sin erfarenhet från U21-laget, bör vara en sådan person. Hans kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig över två säsonger efter denna och Hamréns kontrakt löper ut i december om inte Sverige tar sig till EM i Frankrike. I så fall förlängs kontraktet över mästerskapet.

Gefle IF's före detta tränare Pelle Olsson har tidigare hyllats av Lars Lagerbäck som sagt att Olsson är den han helst ser som efterträdare till Hamrén. Olsson själv var smickrad över Lagerbäcks ord men tror inte att det kommer att bli aktuellt. Han tycker själv att Lennartsson skulle vara en bra ersättare till Hamrén.

– Jag tror aldrig att mitt namn skulle komma upp där. Men det var väldigt vänliga ord från Lagerbäck, det måste jag säga, menar en försiktigt smickrad Pelle Olsson.

På fredag väntar EM-kval mot Liechtenstein. Efter senaste storförlusten mot Österrike behöver landslaget och Hamrén en vinst, särskilt som det svenska folket verkar ha tappat tron på ett EM i Frankrike.

Läs krönikan om svenska landslaget och Hamréns fiasko här.

Mer läsning

Annons