Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efterlängtat segerjubel på Jernvallen

Första segern för säsongen. Första nollan för Peter Bergqvist. Och så bröts dessutom den trista förlustsviten mot Skiljebo SK.
Sandvikens IF fick äntligen en del att glädjas åt i går eftermiddag.
– Riktigt skönt, säger tvåmålsskytten Filip Johannesson efter 3–0-segern.

Annons

Sandvikens IF har haft en minst sagt tung inledning på division 2-spelet.

Men efter gårdagens rejäla uppryckning på Jernvallen lättar trycket aningen.

Skiljebo SK har tidigare varit rena mardrömsmotståndaren för SIF, men i går såg vi ett trendbrott. SIF vann med 3–0 och var aldrig hotat.

– Det känns skönt att vi lyckades bryta den historiska traditionen. Jag är framför allt nöjd med det engagemang vi visade upp, säger SIF-tränaren John Wall efteråt.

Anders Stenström gjorde sitt tredje mål för säsongen när han nickade in Johan Bergströms perfekta vänsterinlägg efter en halvtimme.

Sedan hände inte mycket värt att notera, innan SIF:s kvicke högeryttermittfältare Filip Johannesson fick välförtjänt utdelning i slutskedet av matchen.

Två gånger om, dessutom.

– Jag har haft lite brist på självförtroende, men nu lossnade det äntligen. Det här behövdes verkligen, det känns riktigt skönt, säger Johannesson och kisar mot solen.

Shiri Dadgar, som ersatte Eldar Abdulic med drygt 20 minuter kvar att spela, låg bakom både 2–0 och 3–0.

– Förspelen var riktigt bra, den andra bollen han slog var helt fantastisk, säger Johannesson.

Innan fullträffarna hade han skjutit in sig ett par gånger och när det sedan väl gällde gjorde han inga misstag.

– Vi kom igång ordentligt i dag. Vi sprang mycket mer än vad vi har gjort tidigare, och det gav resultat, konstaterar Filip Johannesson.

Mittbacken David Svanberg gjorde sin första match på nästan ett helt år, men det märktes inte särskilt tydligt. Han skötte sig prickfritt.

– Det kändes stabilt, även om jag inte är i storform direkt. Vi låg rätt i våra positioner i backlinjen och de hade inte så många farliga chanser, säger David Svanberg.

– Absolut. Visst har vi haft lite problem med målskyttet, men vi har både snabbhet och styrka där framme.

Inte heller John Wall är orolig.

– När vi jobbar på rätt sätt har vi de spelare som krävs. Vi måste arbeta med sans och balans. I den här matchen visade vi att vi har spelare som är väldigt bra i omställningsfasen och vi jobbade bra i vårt presspel.

– Allt handlar om att vi måste göra det enkelt för oss. Om vi däremot blir komplicerade i vårt spel, får vi det svårare, säger John Wall.

Tack vare gårdagens seger lämnade SIF jumboplatsen och avancerade tre placeringar i tabellen.

Mer läsning

Annons