Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En trepoängare utan värde

Det var vinna eller försvinna för Brynäs IF.
Brynäs vann – men försvinner i alla fall. Heby besegrade nämligen serieettan Syrianska IF Kerburan.
– Jag lider med killarna, säger tränaren Dennis Berglund vars lag får börja om i division 3.

Annons

Brynäs gjorde vad som krävdes. Det blev seger med 3–1 borta mot Västerås IK, men det hjälpte inte. Huvudkonkurrenten i botten, Heby AIF, vann mot Syrianska IF Kerburan med hela 4–0. Därmed stannade Heby kvar på kvalplatsen i division 2 norra Svealand, en poäng före Brynäs.

– Vi var bättre än Västerås matchen igenom och vann fullt rättvist. Det känns tråkigt att Syrianska svarade för en så pass undermålig insats. De spelade med fem ordinarie spelare borta och det blev lite väl stora siffror för att det ska vara acceptabelt. Det var inte fair play från Syrianskas sida, säger Brynäs tränare Dennis Berglund besviket.

– Det är inte bra att skicka såna signaler.

Samtidigt poängterar Dennis att division 2-kontraktet förlorades tidigare under säsongen.

– Det är inte i dag vi åker ur. Vi har tagit ledningen i 14 av 22 matcher, med tanke på det känns det lite märkligt att vi åker ur. Men tyvärr har vi inte lyckats knyta ihop säcken tillräckligt ofta, säger Dennis.

Vilka spelare som blir kvar i laget och vilka som försvinner är i dagsläget oklart. Målvakten Martin Sundström kommer dock inte att följa med Brynäs ner till division 3.

– Han är för bra för division 3, konstaterar Dennis.

• Hur blir det för din del?

 

– Ingenting är klart. Vi har diskuterat en förlängning. Jag känner en jäkla revanschlusta och det vore kul att föra laget tillbaka till division 2, men samtidigt har jag varit tränare på den här nivån i tio år nu. Det är klart att man vill högre upp, jag får avvakta och se. Jag vet inte hur marknaden ser ut. Man är väl inte högaktuell när man precis åkt ur med ett lag.

Han tror inte att Brynäs kommer att få några problem att bli ett topplag i trean nästa år.

– Om vi kan behålla stommen ska det inte bli några problem. För många av spelarna i laget spelar det ingen roll vilken division de spelar i.

– Jag lider med killarna just nu. De har gjort ett jättejobb, avslutar Dennis Berglund.

Mer läsning

Annons