Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel Hugeseger i premiärderbyt mot Strömsbro

I fjol joggade Strömsbro hem damtrean enkelt. Vid lunchtid på Valborgsmässoafton kom verkligheten i kapp laget när IK Huge vann med klara 3–0 i premiären på Strömvallen.

– Jag tror ändå tjejerna är rätt nöjda, summerade Strömsbros tränare Per-Arne "Ata" Persson.

Annons

IK Huge tippas rent allmänt att tillhöra damtvåans övre skikt. Strömsbro är nykomlingen som på lördagen fick ett rätt hastigt uppvaknande från den lätta resan laget hade genom division 3, en serie man gick igenom obesegarde.

Klasskillnaden var tämligen påtaglig och utan storspelande Jessica Ravstis i Strömsbromålet skulle siffrorna ha runnit i väg mer än de 3–0 det stannade vid.

– Hade vi tagit poäng skulle vi ha varit jättenöjda, det här var ändå godkänt. Man ska veta att vi har ett till stora delar nytt – och framför allt ungt lag, sa Strömsbrotränaren "Ata" Persson.

Redan efter drygt tio minuters spel tog det betydligt mer rutinerade Huge ledningen genom Moa Lennartsson.

– Det var en frispark som hamnade hos mig och det var bara att vända om och skjuta, jag var så nära målet att det inte var några problem, förklarade Moa.

Men sedan tog det stopp. Huge tryckte visserligen på och skapade en hel del farliga lägen, men den nykomponerade backlinjen i Strömsbro stred tappert och längst bak storspelade alltså lagets målvakt.

Särskilt i början av andra halvlek, när Huges Lovisa Hübinette gång på gång tog sig fram och förbi på högerkanten och bombade in inlägg, fick Ravstis verkligen visa sin klass.

– Det känns som rena tillfälligheter och lite oskärpa i avsluten att vi inte får in bollen. Det var ändå skönt att vi ledde med 1–0, men man vet ju att det räcker med en kontring så kan det vara kvitterat, menade Moa Lennartsson.

Men till slut orkade inte Strömsbro stå emot längre. Med kvarten kvar dunkade Sanna Björk in 2–0. Sedan fick den vana målskytten Mikaela Andersson hoppa in – och det räckte med en chans för henne för att sätta 3–0-målet.

Hugetränaren Anders Markström var försiktigt optimistisk inför cupmatchen med allsvenska Djurgården på torsdag. Då hemma på Kastvallen.

– Det blir förstås tufft. Men vi ska gå in och försöka spela vårt eget spel även mot Djurgården, sa han.

Om premiärmötet och segern mot Strömsbro sa Markström så här:

– Vi är stolta över att tjejerna visade det rätta tålamodet. Vi skapade många chanser och till slut fick vi hål på dem. Särskilt nöjd är jag med den arbetsinsats som våra tre centrala mittfältare visade.

IK HUGE–STRÖMSBRO 3–0 (1–0)


Målen: 1–0 (11) Moa Lennartsson, 2–0 (74) Sanna Björk, 3–0 (81) Mikaela Andersson.


Varningar: Malin Lindqvist och Sophia Hedman, bägge Strömsbro.


Domare: Elin Möller From, Gävle


Publik: 250

Huges tre stjärnor:

3: Evelina Huldén, mf

2: Malin Qvarnström, mf

1: Moa Lennartsson, f

Strömsbros tre stjärnor:

3: Jessica Ravstis, mv

2: Malin Lindqvist, mf

1: Elin Åsenlund, b

Mer läsning

Annons