Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färdigspelat på elitlägret - "Gästrikland ska vara stolt"

/

I lägrets sista match blev det förlust med 4–0 för Gästrikarna, men tränare Jocke Carlson lyfter ändå laget efter veckan, som innebar en vinst och två förluster för laget från Gästrikland.

Annons

På fredagen avslutades pojkarnas elitläger i Halmstad med en sista match. Motståndare valdes ut efter lagens prestationer under lägerveckan, för att ge en så jämn match som möjligt. Gästrikland fick Västmanland som motståndare, och enligt tränare Jocke Carlson var matchen jämn i första halvlek, för att sedan dra iväg resultatmässigt i andra.

– Dom får in en frispark i första halvlek, men det var inte många målchanser åt något håll i matchen. När dom sätter 2–0 i andra halvlek tar bensinen i våra killar slut, dom orkar inte.

Matchen slutade 4–0 till Västmanland, men trots att laget bara vunnit en av lägrets tre matcher, är tränaren nöjd.

– Dom har fått viktiga erfarenheter under veckan, och jag tror att det har gått upp för många vad som krävs för att spela i landslag eller allsvenskan. Dom har en intressant framtid och nu gäller det att klubbarna hemma tar väl hand om dom.

Gästrikarna mötte i första matchen Västerbotten, vilket slutade med förlust med 2–0 för Gästrikland. På onsdagen matchades dem mot Norrbotten, där de vann med 3–1. Jocke Carlson tycker att spelarna från Gästrikland står sig bra mot övriga i samma ålder i Sverige, och att de högre rankade distrikten i landet har fördel av att ha fler spelare som hunnit långt i utvecklingen.

– Det har varit så pass jämna matcher att om vi skulle möta till exempel Västmanland i morgon kunde vi lika gärna vinna. Killarna har verkligen gjort sitt bästa och Gästrikland ska vara stolta.

Mer läsning

Annons