Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem-etta i sista matchen för Strömsberg

Strömsberg avslutade årets spel i division 3 med att snyggt och enkelt besegra Bälinge på bortaplan. Strömsberg klättrade i och med segern en plats i tabellen och återfinns på en sjätte plats då en summering av årets seriespel görs.

Annons

Strömsberg kom till matchen med ett klarat kontrakt från förra omgången medan Bälinge redan innan start visste om att det blir nedflyttning till nästa säsong. Inställningen var en av faktorerna som skilde lagen denna lördagseftermiddag, något som båda tränarna höll med om:

– Vi är klart bättre än Bälinge och betydligt mer motiverade än de, kommenterade tränaren i Strömsberg, Janne Lindström.

– Vi är inte alls på tårna och det känns som grabbarna ställer ut skorna idag, suckade en något uppgiven tränare för hemmalaget, Leif Nordlund, efter matchen.

Strömsberg inledde matchen bäst och många av anfallen skapades med Daniel Käll som regissör och det var just Käll som i den sextonde matchminuten blev nedsparkad innanför straffområdet. Straffen tog Markus Norberg hand om och placerade distinkt och säkert in bollen vid stolproten och 0-1 var ett faktum.

Bälinge svarade för ett mycket svagt försvarsspel matchen igenom och bjuder Strömsberg på flera chanser. Matchens andra mål är en ren bjudning och något de svart-vita inte har någonting att göra med, utan det är ett bakåtpass som Bälinges målvakt missar.

Strömsberg visar prov på den bästa fotbollen också i andra halvlek och det dröjer inte mer än tre minuter innan Björn Berglund enkelt kan rulla in 0-3 efter en frispelning av Pontus Parling. Det är början på Björns målkavalkad. 12 minuter senare sätter Björn sitt andra och lagets fjärde mål i matchen, bollen går via ribban och målvakten in i mål. 0-5 kommer i den 70: de matchminuten och Björn fullbordar sitt hat-trick genom att peta in bollen bakom Bälinges målvakt.

Först då det är tio minuter kvar av matchen vaknar man till i hemmalaget och man får till en reducering genom Martin Esteberg. Men några fler mål blir det inte och Strömsberg vinner matchen helt rättvist.

– Jag tycker att vi har spelat en positiv fotboll som har betalt sig bra nu på slutet, kommenterar, Janne Lindström, som menar att man är mycket nöjd med de senaste åtta höstmatcherna med undantaget matchen mot Assyriska.

Målsättningen inför årets spel i division 3 norra Svealand var förnyat kontrakt, i och med att Karlberg tappade poäng denna sista omgång så slutar man på en imponerande sjätte plats i serien. Med tanke på att Strömsberg den sista halvtimmen spelade med tre sextonåringar på plan visar man också att talang finns i truppen för att konkurrera om platserna till nästa säsong.

Bäst i Strömsberg var Markus Norberg som visade prov på fina kvalitéer som mittback och tremålsskytten Björn Berglund. Daniel Käll förtjänar ett extra omnämnande för en pigg första halvlek.

BÄLINGE- STRÖMSBERG 1-5 (0-2)

Mer läsning

Annons