Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin insats – knapp förlust för Tierp

– Ett klart steg framåt och nu visade tjejerna härliga takter i båda halvlekarna. Ja, Ola Melin tränare för Tierps fotbollstjejer, kunde trots en knapp förlust mot tabellettan Gustafs, vara riktigt nöjd med den insats tjejerna gjorde på lördagen.

Annons

– Ja, Tierp spelade riktigt bra och vi hade tur som kunde vinna i dag, sa också Gustafs fotbollsbas Tomas Hultgren.

I hemmamötet med Gustafs blev det stryk med klara 1–4. Detta sedan Tierp gjort en riktigt bra första halvlek och där hade ledningen med 1–0.

– Ja, men nu gjorde vi två riktigt bra halvlekar och det här var ett klart steg framåt för oss. Men vi kan bli ännu effektivare framför motståndarmålet, menade Ola Melin.

Första halvleken blev mållös. Men redan under första halvan av matchen levererade båda lagen ett antal målchanser. För övrigt var det spelmässigt helt jämt under hela matchen. Det dröjde sedan till den 65 matchminuten innan hemmalaget kunde sätta bollen i mål bakom gästernas målvakt Emelie Almesjö. Men Tierp ville inte vara sämre och i den 80 minuten såg Tierps toppforward Malin Hägglund till att sätta kvitteringsbollen i hemmamålet.

Mycket talade nu för att gästerna skulle få en poäng med sig hem. Men med bara tre minuter kvar av matchen så kunde Fredrika Eriksson rädda trepoängaren till hemmalaget.

– Hela laget ska ha stort beröm. Det här var nog den bästa hela match tjejerna gjort den här säsongen, summerade Ola Melin.

1–0 Sofia Öjar (65), 1–1 Malin Hägglund (80), 2–1 Fredrik Eriksson (87).

Tierps tre stjärnor

3: Emelie Elmersjö, mv

2: Mia Lundh, mf

1: Malin Hägglund, f

Mer läsning

Annons