Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin säsongsupptakt för Gefle IF:s damer

Gefle IF och IK Huges damlag spelade i helgen Intersport Cup i Iggesunds nya fina inomhushall.
Huge kom tvåa i sin grupp och för slutspel men tyvärr nådde man inte ända fram.
Bättre gick det dock för GIF:s damer som vann sin grupp och kom till semifinal.

Annons

Hela 36 lag spelade cup i Iggesund i helgen. Den nya hallen är rätt stor och man spelade därför med den udda varianten av Åtta-mannalag med sju utespelare plus målvakt.

Två lag från Gästrikland hade sökt sig dit och båda var damlag. Huge inledde med seger över Näsviken med 4–0 men sedan blev det tuffare då man mötte Delsbo och nådde oavgjort 3–3.

I sista matchen blev det också oavgjort då man spelade 1–1 mot Iggesund.

Detta innebar att laget behövde kvala för att om möjligt nå semifinal. Nu blev det inte så då man inte rådde på Ljusdal som vann med 3-0 och därmed var Huge utslaget.

Bättre gick det då för Gefle IF som vann sin grupp efter vinst mot Edsbyn med 4–0 och därefter Ljusdal med 1–0.

I sista matchen räckte det med oavgjort för att nå semifinal direkt och mitt i natten mötte man Norrala och den matchen blev mållös.

– Ja det är helt fantastiskt vilket gäng det här är. Vi gör en otroligt bra cup med två imponerande insatser mot Edsbyn och Ljusdal. Att det blir 0–0 i sista matchen är inte så konstigt då det var två trötta lag, tyckte tränaren Thomas Axlund och fortsatte:

– Vi ska veta att det är riktigt bra lag vi möter och det här är första matcherna för de här unga tjejerna. Kul att vi också vinner mot division 1-laget Ljusdal efter ordinarie tid.

På söndagseftermiddagen var det så dags för semifinal och då ställdes man mot Mohed som är nykomlingar spelar i division 1. Matchen slutade 2–1 till Mohed efter ordinarie tid och eftersom man tillämpar handicapstraffar för lag i underliggande serier så fick GIF två straffar.

Den första satte Matilda Henriksson iskallt men tyvärr brände man den andra och då gick matchen till Golden Goal och där avgjorde Mohed redan efter en minut och gick till final. En final som dom sedan vann mot Ljusdal med 3–1.

– Det har varit en kanon att få vara tillsammans och svetsa ihop teamet. Nu ser vi fram emot träningar hemma innan det är dags för Valbo Cup i Sörby inomhushall i mitten på februari. Sedan väntar också en cup i Karlstad på konstgräs senare i vår, avslutade Thomas.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons