Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina förstärkningar till Tierp Damfotboll

Tierps damfotboll, som satsar högt den kommande säsongen i damtvåan, har i dagarna gjort klart med två förstärkningar.
Det är 17-åriga tvillingarna Amanda och Julia Bruxås, som återvänder efter ett gästspel i Danmark och damettan.

Annons

Båda är mycket lovande och spelskickliga. Julia var också nyligen på landslagsläger.

Julia och Amanda skrev på för Tierp på tisdagskvällen.

– Naturligtvis är vi mycket glada att tjejerna kommer tillbaka till oss och dom innebär verkliga fina förstärkningar i laget, säger sportchefen Ola Melin.

Tierps tjejer har ju redan visat härliga takter under nye tränaren Jan Olov "Korpen" Pettersson. Nyligen vann man Tidningscupen i Sandviken och slog där Huge med hela 7–0 i finalen.

Tidigare gick Tierp också till final i Luciacupen i Uppsala. Tack vare den nya konstgräsplanen har man också haft extra fart på träningen den här försäsongen.

– Vi har ett 20-tal tjejer i A-truppen och nu kör vi också för första gången skilda träningar för A-truppen och Tierps DFF, säger Melin.

– Vi startar träningsmatcherna på lördag och möter IFK Gävle på Strömvallen. Det blir redan i första matchen en verklig tuff uppgift, säger Melin, som också kunde berätta att DFF i helgen spelar i HSK Cup i Andersberg.

– Vi har under två säsonger klarat nytt kontrakt i tvåan med en hårsmån. Men nu är det meningen att vi ska kunna hålla till betydligt högre upp i tabellen för damtvåan, säger Ola Melin.

Enligt vad Sporten erfar så är ytterligare två spelare av hög klass på gång till Tierp. Men ännu är inget klart med dessa lirare.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons