Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Final i dur för Strömsberg

– Jag är både stolt och rörd. Grabbarna visade även i avslutningsmatchen att vi verkligen är ett lag som alla ställer upp för varandra.

Det var en både stolt och glad Janne Lindström som fick avsluta sin sejour som Strömsbergstränare på bästa möjliga sätt.

Annons

Västerås besegrades hemma på Hedens IP med 2–1. Ett helt rättvist resultat mot ett vilt kämpande Västerås som nu förpassades ner till kvalplats i fotbollstvåan.

Ja, om nu gästerna hade trott på en seger mot tabelltrean Strömsberg, som ju inte hade så mycket att spela för, så bedrog man sig. Hemmagrabbarna satsade rejält redan från första till sista spelminuten.

– Ja, det var imponerande att se. Alla jobbade storstilat under hela matchen och vi har faktiskt tagit hela 20 poäng under höstsäongen. Nu vet jag också att det finns ännu mer att ta ut av det här laget, berömde Janne Lindström.

Nu dröjde det till den sista matchminuten av första halvlek innan det blev något mål. I den 44 matchminuten nickade Johannes Ericsson in ledningsmålet för hemmalaget. Jocke Blomqist stod för målpasset med en frispark slagen från vänster.

Redan i den 25 minuten hade Johannes ett liknande läge. Men här dök en Västeråsback upp på mållinjen.

Hur som helst var det också hemmalaget som före pausvilan hade de hetaste målchanserna.

Visst hade också Västerås några framstötar. Men det mesta tog hemmaförsvaret med Johannes Ericsson väl hand om.

Johannes som gjorde en toppmatch var själv också nöjd.

– Ja, det har varit ett trevligt år det här första med Strömsberg. Det har gått allt bättre och bättre. Det tar ju lite tid att spela in sig i ett nytt lag. Som det känns just nu så lutar det åt att jag fortsätter nästa säsong, sa Johannes.

Västerås chans var nu att satsa framåt. Knappa kvarten in i andra halvlek så kom också ett kvitteringsmål.

Gästerna fick en dubbelchans, sedan Tommy Strömberg i hemmaburen parerat ett första friläge. På returen kunde dock Anders Källgren sätta bollen i nät.

Några minuter senare så återtog Strömsberg ledningen och här var det Pontus Parling som såg till att sätta bollen i nät.
Förspelet var ett långpass från Robin Andersson. Trots två backar och målvakt kunde inte gästerna förhindra en anstormande Parling att spika slutresultatet.

Båda lagen hade sedan några halvchanser att ”måla”. Men 2–1 stod sig och en bejublad hemmaseger var ett faktum.

Det har också varit ett sant nöje att få följa våren uppstickarlag under premiärsäsongen i tvåan. Var Strömsberg vårens stora överraskning, så visade man under höstens matcher att man med råge höll måttet för ett lag i division 2-fotbollen.

Det ska verkligen bli intressant att se hur nye tränaren Conny Asklöf förvaltar ”pundet” han nu får överta.

Att med marginal ta en bronsplats första säsongen i tvåan är inget annat än imponerande. Hela Strömsbergs fotbollsgarde har gjort en strålande insats och visat en stabiltet som är värd stort beröm.

– Ja, och jag fortsätter också nästa säsong för Strömsberg, sa Kabba Langley, som på grund av avstängning inte fick lira finalmatchen.

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons