Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust i genrepet för SIF

Det blev förlust i genrepet för Sandvikens IF när man gästade Huddinge på måndagen.
2-1 blev siffrorna efter att Huddinge gjort segermålet i slutminuterna.

Annons

Förlusten till trots så var känslan i SIF-lägret rätt ok efter matchen.

– Tycker att signalerna är positiva och som helhet gör vi en bra match. Sen vill man ju alltid vinna även om det bara handlar om en träningsmatch, säger tränare Stefan Lundin.

Det här var alltså den sista träningsmatchen inför seriestarten som är på lördag. Totalt 11 matcher under försäsongen har slutat med fem vinster, tre oavgjorda och tre förluster. Och med tanke på det skadeläge man haft där man spelat med många olika uppställningar, är det ett helt ok resultat, anser Lundin.

– Det kan jag väl ändå tycka. Det har varit en ryckig försäsong där vi har haft olika lag nästan i varje match till en början. Men i dom sista matcherna så har vi ändå kunna spelat ihop oss lite mer och då har det sett bra ut. Även om det naturligtvis finns en hel del kvar att jobba med, säger han.

I matchen mot Huddinge så var länge Sandviken det lag som presterade bäst. En solid första halvlek följdes upp av att Anthony Allison kunde ge laget ledningen med halvtimmen kvar. Men sista kvarten började man tumma lite på koncentrationen och hemmalaget kunde kvittera och även till slut sätta segerbollen.

– Vi följer vår matchplan i ungefär 75 minuter. Sen börjar vi ta konstiga beslut och vi tar risker som vi absolut inte får göra och det är ju på våra misstag som dom gör sina mål. Känns lite snöpligt och vi borde ha kunna rett ut det här. Men i det stora hela så kan vi ta med oss mycket positivt från den här matchen, menar Lundin.

Fem dagar kvar då till seriepremiären mot Avesta borta. Känns det som ni är redo?

– Redo och redo. Det är väl som alltid att man kanske vill ha lite mer tid på sig och finslipa detaljer. Men samtidigt så ska det efter en lång försäsong blir skönt att komma i gång och spela om poäng och grabbarna ser taggade ut så det ska bli kul. Vi får en tuff match direkt. Alltid svårt att möta nykomlingar direkt, avslutar Lundin.

Mer läsning

Annons