Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlust igen – det här håller inte, SIF

Efter den bedrövliga säsongsstarten sjösattes ett nytt spelsystem. Det gav Sandvikens IF två raka segrar i tvåan. Men i går, hemma mot IK Frej, var SIF tillbaka på ruta ett igen – och förlorade med 4–2. – Vi släpper in för många skitmål och sätter inte våra egna chanser, säger Christoffer Lundin, en av de största målsumparna.

Annons

Det såg ju så bra ut för Sandviken efter de två senaste segrarna mot Västerås och Söderhamn. Men i går när laget skulle visa att man också kan hålla formen över en längre tid rasade allt samman.

Det började redan efter tre minuter. Gästande Frej fick en frispark strax utanför SIF:s straffområde. Frisparksinlägget nådde en helt omarkerad Emil Wiklundh som kunde stöta in 0–1.

– Så typiskt att släppa in ett mål på en grej vi snackat om innan, suckade SIF-tränaren Jimmy Haaranen som förklarade att han uppmanat sina spelare att se upp för sådana bollar.

Och den gode Jimmy fick mer att bekymra sig över i värmen och blåsten på Jernvallen. Frej hade vinden i ryggen i första halvlek och utnyttjade den efter 13 minuter då Steven Mumbamuna nådde bollen först och lyfte in 0–2 när SIF-målvakten Goran Jovanovic och en försvarare tvekade om vem som skulle gå på bollen.

Tio minuter senare fick Jovanovic lämna planen med en skadad vrist och Jocke Hockman kom in. Han behövde dock inte slita ut sig under resten av första halvlek. Efter 0–2 tog nämligen SIF över spelet och samlade ihop chanser som borde ha räckt till minst ett och kanske även två mål.

Marcus Olofsson hade till exempel ett jätteläge på Christoffer Lundins fina framspelning efter en halvtimme, men gästernas målvakt Henrik Karlström räddade. Anders Stenström fick sedan ett kanonläge på SIF:s femte hörna men hans halvvolley täcktes av en Frejspelare till ny hörna. Och just innan pausvilan bröt Christoffer Lundin snyggt igenom, men lyckades skjuta precis utanför.

Så där fortsatte det även i den andra halvleken. I 56.e minuten fick Marcus Olofsson på ett volleyskott som Karlström gjorde en strålande räddning på och returen sköt Christoffer Lundin utanför – igen.

I den 66:e matchminuten avgjordes dock allt. SIF-backen Olof Mård fick en tveksam frispark emot sig och snackade sedan till sig ett gult kort. Samtidigt som SIF:arna surade över domslutet passade Frej på att stänka dit 0–3.

Och när inhoppande målvakten Jocke Hockman gjorde en jättegroda och blev överspelad på en utrusning kom också 0–4. Att Sandviken ändå lyckades göra både 1–4 och 2–4 spelade liksom ingen roll. Släpper man in fyra mål vinner man sällan en fotbollsmatch.

– Visst är det så. Men det är ju en massa skitmål vi släpper in och jag vet inte anledningen till det. Det går inte att hänga ut någon eller några enskilda spelare, det är hela laget som gör misstag – både framåt och bakåt, menade Christoffer Lundin och fortsatte:

– Det känns som vi har de bästa spelarna och den bästa truppen, jag tycker att vi är bättre än alla lag vi mött i år, men att vi har fått alldeles för dålig poängutdelning.

Ja, sätter man inte sina chanser så blir det lätt så...

Mer läsning

Annons