Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förre GIF-spelaren mitt i blixtdrama

I går fick Andreas Dahlén fly från blixten under gårdagens internmatch med FSV Frankfurt.

Annons

Hallå där... Andreas Dahlén, 28, vänsterbacken som tidigare spelade i Gefle IF, numera i FSV Frankfurt i Bundesliga 2, fick fly från blixten under gårdagens internmatch i Tyskland.

• Berätta, vad var det som hände?

– Vårt A-lag hade internmatch mot reservlaget som spelar i fjärde division, och under hela matchen hade åskan lurat lite på sidan av. Så i den andra halvleken smällde det bara till och det sken upp. Det var svårt att hinna med och förstå vad som hände, men sen fattade man att det var blixten som hade slagit ner på planen. Som tur var blev ingen skadad.

• Matchen avbröts direkt, förstår jag?

– Ja, alla sprang av planen direkt, det var väldigt otäckt måste jag säga. Just då det hände kändes det rätt onödigt att matchen spelades överhuvudtaget, jag var väldigt skärrad av händelsen. Jag ringde hem direkt efteråt.

• Har du upplevt något liknande tidigare?

– Nej, det är första gången som jag är så pass nära blixten, så det var väldigt chockerande. Det är väl först nu som man förstår att det var rätt farligt.

• Hur går det annars, för dig och FSV Frankfurt?

– Vi har spelat två matcher hittills av säsongen och det har blivit en förlust och en oavgjord match. Tråkigt nog har jag inte spelat någon av matcherna, ena gången var jag inte ens med på bänken. På söndag har vi en viktig match mot Duisburg, vi behöver en seger där för att inte komma efter allt för mycket.

• Vi får hoppas att du får speltid då.

– Ja, det är tuff konkurrens med många bra spelare i laget, men jag jobbar på hela tiden.

Mer läsning

Annons