Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första SIF-segern – och den blev stor

Sandviken vann sin första match för säsongen då man besegrade division 3-laget Kvarnsveden med 5–0 efter att man i andra halvlek sprang ifrån motståndet och tränare Tony Andersson var nöjd att klasskillnaden visade sig till slut.

Annons

– Det är skönt att se att vi har ökat glappet till lag som Kvarnsveden, som vi faktiskt hade lite problem med under förra säsongen, säger han.

Annars var det en första halvlek som präglades av mycket kamp och långt ifrån perfekt passningsspel där antalet felpassningar ett tag var fler än dom rätta. Kvarnsveden hade också en bra möjlighet att redan i början ta ledningen men avslutet höll väl vad man kan kalla försäsongskvalité.

Sandvikens sista 10-15 minuter i första halvlek blev bättre och man började skapade en del halvchanser. Målet kom med tre minuter kvar då Jonas Magnusson skickade fram en boll i djupet för toppforwarden Emil Wigren som iskallt placerade bollen under målvakten och säsongens första hemmamål var ett faktum.

I andra halvleks inledning fick Andrew Stadler komma in och det tog bara fem minuter så hade han presenterat sig – han förvaltade ett friläge på bästa sätt. Stadler, som gjorde ett så pass bra intryck den tid han gjorde förra säsongen, är i Sandviken på en månads provspel och utan att avslöja något så är man från SIF:s håll intresserad av hans tjänster även den här säsongen.

– Andrew är en klasspelare och det är klart att man vill ha en sådan spelare med i laget men jag vill inte spekulera i vad som kommer att ske. Både vi och Andrew vet om förutsättningarna och då kör vi efter dem, menar Tony.

Nästa träningsmatch spelas redan på tisdag då man möter Brage på bortaplan.

Mer läsning

Annons