Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt lokal fotbollssatsning – vi sänder live från Göransson Cup

/

Efter succén med livesändning från Allstar Trophy i Sandviken:
Under hela kommande helg sänder vi direkt från Göransson Cup, landets största inomhuscup för ungdomar.
– Ytterligare ett led i vår satsning på lokal fotboll, säger Henning Johannesson, nyhetschef på Gefle Dagblad och Arbetarbladets sportredaktion.

Annons

I ett samarbete med medieprogrammet i Sandviken sände arbetarbladet.se och gd.se förra helgen direkt från Allstar Trophy, inomhuscupen för lokala seniorlag som arrangeras av Sandvikens IF.

– Det är verkligen glädjande att se att vi får sådan respons på det vi gör när det gäller den lokala fotbollen, säger Henning Johannesson.

Nu gör vi, förstås, samma sak när det är ungdomarnas tur att spela i Sandviken.

– Vi vet att användarna gillar att se livesänd idrott på våra sajter. Och det här är lokal idrott när den är som bäst, säger Johannesson.

Göransson Cup har växt och växt och är numera Sveriges största turnering för fotboll inomhus för ungdomar mellan 9 och 17 år, samt en klass för funktionshindrade som går under namnet "Kim Källström Trophy". Mer än 260 lag är anmälda till årets upplaga vilket är rekord i turneringens historia.

Turneringen spelas på sex planer i Göransson Arena samt en plan i Jernvallens A-hall och en plan i Jernvallens B-hall – och vi kommer att livesända under fredag, lördag och söndag från en av planerna där matcherna kommer att avlösa varandra. Slutspel spelas från 12 år och uppåt och

Precis som förra helgen är det medieprogrammet i Sandviken som producerar sändningen och den här gången kommer Jonna Igeland, just nu sportreporter på Dalarnas Tidningar och tidigare elev på medieprogrammet, att fungera som kommentator.

Årets Göransson Cup kommer att bli profilrikt. Gamle stjärnan Glenn Hysén kommer att fungera som special guest under turneringen och i ett av speluppehållen under lördagen kommer Idoldeltagarna Martin, Amanda och Simon att uppträda.

För att se sändningarna via arbetarbladet.se och gd.se måste man vara prenumerant eller skapa ett konto – och just nu är det helt kostnadsfritt att skapa kontot.

– Vi kommer att fortsätta satsa på den lokala fotbollen. Redan i höstas sände vi flera kvalmatcher, och till våren blir det ännu mer av den varan, säger Henning Johannesson.

Mer läsning

Annons