Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra minuter räckte för SIF

Det ena laget ville hitta vinnerspåret igen.
Det andra laget ville utmana.
Båda lagen lämnade Vifors IP med glada ansikten.

Annons

All press var på Sandvikens IF. Men efter den inledande kräftgången i division 2 kom åttondelsfinalen i DM i precis rätt läge i går.
Motstånd: Norrham från division 4.
SIF behövde bara fyra minuter på sig. Laget drog upp tempot rejält och Norrham hann inte med. I den tredje minuten prickade Christian Eriksson Gauffin in ledningsmålet. Minuten därpå var det dags igen.

 

Samarbetet med Anders Stenström resulterade i 2–0.
– Ett ”Dalamål”. Båda är från Dalarna, sa Christian med ett leende efter matchen.
Norrham växte sakta men säkert in i matchen och lyckades också vaska fram en del farliga chanser. Men några fler mål blev det inte.
Efteråt var det ingen som var särskilt besviken.
– Vi ville hitta glädjen igen. Det har låst sig för oss på sistone. Men vi vet vad vi kan och det är bara att fortsätta köra, konstaterade Christian.

 

Jimmy Haaranen har tagit del av spekulationerna kring sin roll som tränare förSandvikens IF. Han kan leva med dem utan problem.
– Det hör till. Sandvikens IF berör många och det är bara roligt. Jag är huvudtränare just nu och det är bara att fokusera på vad som ska göras, sa Jimmy som var nöjd med sitt lags insats.
– Absolut. Vi provade en ny uppställning. Det var skönt att vi fick tidiga mål, därefter kunde vi kontrollera matchen. Vi gjorde det bra.
Även Norrhams tränare Jonas Andersson var positiv efteråt.
– Frånsett första kvarten gör vi en kanonmatch. Det var synd att vi fick en tråkig start, sa Jonas

Mer läsning

Annons