Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyris satte stopp för Huges chans till serieledning

Hade Huge innan säsongstarten fått en chans att ta raden fem segrar, en oavgjord, två förluster, 16 poäng, en tredjeplats och bara tre pinnar upp till toppen vid sommaruppehållet...
– Ja, då hade vi nog tagit det. Men den här förlusten känns just nu lite sur, sa tränaren Leif Ek efter 0–2 hemma mot IK Fyris.

Annons

Huges tjejer hade chansen via seger gå upp i delad serieledning med Gustafs som redan spelat sin åttonde match och var tre poäng före. Men den sista seriematchen innan semestern var mot trean IK Fyris som också har gjort en bra säsong så här långt.

– Visst var dom vassa i omställningarna men vi hade ändå tillräckligt många bra chanser och möjligheter inne i deras box för att både göra mål och ta poäng. Tjejerna gör en okej match och då känns det tungt att förlora, sa Ek.

Fyris fick precis den start man ville ha med ett ledningsmål redan i den sjätte minuten. Efter att träffat ribban i anfallet före kom gästerna runt på högerkanten och inspelet nådde till helt fria Catarina Wilén som kunde slå in bollen i tomt mål.

Just kantspelet var Fyris starka sida där Huges backlinje hade svårt att få riktigt ordning på snabba motståndare.

– Vi har fått möblera om en hel del mellan de olika matcherna och har en del skador på nyckelspelare i just försvarspositionerna. Nu har de som kommit in gjort det bra men kanske inte är riktigt samspelta än.

Huge försökte dock flytta upp spelet och ägde både boll och taktpinnen ett tag i första halvlek. Men trots att Mikaela Andersson vred och vände blev det sällan mer än halvfarligt. Det var många tillfällen i straffområdet som till slut bara rann ut i sanden.

I pausvilan snackade Huge om vad som kunde bli bättre och var beslutsamma att fixa det i andra halvlek. Därför var starten verkligen inte den optimala då det bara tog 15 sekunder för Fyris att göra tvåan. Jenny Thorold tog vara på en genomskärare på kanten som Hugetjejerna tjuvade och gick bort sig på.

– Sen är det bara att gratulera till ett snyggt avslut. Dom var verkligen effektiva, sa Ek.

Avslutningen var verkligen av högsta klass då Thorolds skott satt stenhårt i ribbans underkant och studsade in i ena hörnet. Där försvann en massa energi från hemmatjejerna som fick starta om igen. Sandra Wallsted kom in i kedjan och skapade en hel del men det lila extra saknades i avslutningsskedet.

– Den här serien är mycket bättre än den ifjol så vi kan ändå vara nöjda med insatsen om vi ska summera dom första åtta matcherna. Vi hänger med i täten och är bara tre poäng efter. Det känns ändå bra, sa Ek.

 

 

Mer läsning

Annons