Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

G/H:s vårsäsong slutade utan hemmaseger

Det blev inte någon hemmaseger för G/Hammarby när seriens nästjumbo gästade Englèns åkern i går. 2–2 innebär att G/H inte vunnit någon hemmamatch fram till sommaruppehållet. – Det ska vara tre poäng i en sådan här match, vilket jag var övertygad om tidigare under dagen, men så här efteråt måste jag vara nöjd med poängen, sade G/H-tränaren Jonas Liw.

Annons

G/H började matchen optimistiskt och laget spelade bra, men det var gästerna från Delsbo som kunde göra matchens första mål.

– Delsbo fick två billiga mål och så fick vi återigen jaga. Vi gör sällan första målet, vilket vi gjorde mot Valbo, och då vann vi, fortsatte Liw.

Fredrik Luthbom kvitterade stax innan paus till 1–1, mycket snyggt framspelad av Johan Sjöberg.

I den andra halvlekens inledning tog Delsbo över det mesta, och när Niklas Sundberg kunde göra sitt andra mål för dagen var det inte orättvist även om det var helt onödigt då G/H hade ett inkast på Delsbos planhalva. Ett inkast som gick direkt till en motståndare och Delsbo kunde gå till anfall.

Jonas Liw, som startade matchen med en man på topp, flyttade upp Fredrik Lund på Fredrik Luthboms mittfältsplats. Luthbom gick upp på topp efter Delsbos 2–1-mål tillsammans med Erik Steen.

Det gav resultat då just Fredrik Luthbom kunde spela fram Erik Steen till kvitteringen.

– Det var mera kamp än skönspel i dag, sade Jonas Liw, som senare på kvällen skulle fira sin 40-års dag. Grattis!

Dzevad Glibo hade ett bra skott som hade kunnat ge G/H segern, men även Delsbo hade chanser så 2–2 var nog det mest rättvisa i den här matchen som blev riktigt grinig på slutet och domaren fick plocka upp det gula kortet vid ett flertal tillfällen.

– 30 poäng att spela om i höst – ja, 33 till och med, avslutade Liw, som inte gett upp hoppet om att G/H även nästa säsong spelar i trean.

Mer läsning

Annons