Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikelagen är i gång i Gothia Cup

Bollen är sparkad och den 36:e upplagan av Gothia Cup är i full gång. Den första speldagen bjöd dock på blandade framgångar för gästrikelagen.

Annons

P14: Gävle GIK/FK–Atletico Arad CS 0–3 (0–2)

Analys: Tuff start på turneringen för GGIK som överraskades av spanjorernas koordinerade passningsspel och höga tempo. GGIK:s bästa målchans i matchen var ett friläge signerat Jakob Hjelte.

– Taktiken var att hålla ett högt tempo och spela med långbollar för att sätta press, säger tränaren Erik Olsson.

GGIK möter i nästa match Ystad.

P15: South Dartmoor CC–Sandvikens IF 1–2 (1–1)

Mål, SIF: Anton Löw, Awet Abraham.

Analys: Skön seger för SIF efter en jämn kamp mot engelskt motstånd. Anton Löw fixade tre poäng när han tio minuter från slutet forcerade in bollen, efter fint förarbete av Viktor Lundell.

– Det var en bra start, om det fortsätter så här så kanske vi kan gå till slutspel utan att behöva vinna mot Elfsborg (SIF:s motståndare i den sista gruppspelsmatchen på onsdag), säger tränaren Håkan Olsson.

Sandviken möter härnäst Sprint Jeloy SK.

P15: Sandvikens AIK–Hampton School 0–3 (0–2)

Analys: Trist förlust för SAIK som inte kom upp i normal standard. Matchen präglades av ställningskrig där engelsmännen ofta tilläts komma runt på kanterna. Förändringar är att vänta i SAIK inför dagens match mot Hallsta.

– Vi har 24 spelare i laget, vi kommer att ändra på några positioner, säger tränaren Anders Bergman.

P16: Fyllingen Fotball–Sandvikens IF 3–0 (1–0)

Analys: Tung förlust för SIF som hade svårt att komma till avslut mot de norska gästerna. Bästa möjligheten var en frispark i första halvlek. I övrigt var detta en match där båda lagen försökte bjuda upp till kamp på en svårbemästrad och blöt fotbollsplan.

– Om vi hade lyckats hålla 0–0 till pausvilan så hade det blivit på ett annat sätt, säger tränaren Fredrik Sundman.

F15: IF Böljan–Tierps IF 0–0

Analys: Mållös men jämn tillställning där lagen hade varsin halvlek. Rättvis poäng för Tierp, som i dag på nytt ställs på prov när Phoenix Sports står för motståndet.

P14: Gefle IF1–Ulricehamns IFK1 1–1 (0–1)

Mål, GIF1: Gabriel Evensen.

Analys: Gefle det klart bättre laget inledningsvis men en försvarsmiss i första halvlek bjöd in gästerna i matchen. I andra halvlek fick Ulricehamn en spelare utvisad, då slog Gefle och Gabriel Evensen till på hörna och räddade oavgjort. Dramatik!

P15: Eikanger IL–Hille IF 0–5 (0–3)

Mål, Hille: Douglas Rehn 2, Mattias Priolo, Linus Larsson, Daniel Skaring.

Analys: Drömstart för Hille. Individuella prestationer och hårt arbete var nyckeln till segern. Delikatessmål av Daniel Skaring som lobbade in slutresultatet 5–0 när fem minuter återstod.

P14: Gefle IF 2–Åkra IL 1 1–1 (0–0)

Mål, GIF2: Mark Lindström.

Analys: Oavgjort för Gefles andralag i turneringen efter en tillknäppt men fysisk tillställning där norrmännen gärna ville smälla på i närkamperna.

– Jag tror killarna var spända, märktes att de inte var på tå men efter fem minuter släppte det, säger tränaren Sonny Jansson.

Tuff match väntas också i dag när Elfsborg står för motståndet.

P15: ACBB Paris 1–Valbo FF 5–0 (2–0)

Analys: Blytung förlust för Valbo mot de storväxta franska förhandsfavoriterna. Målvakten Felix Jakobsson hade en svettig afton mellan stolparna. Valbo tar nya tag.

– Det här är ett av Parisregionens bästa lag, säger tränaren Jan Olsson.

P17: Gefle IF–Doncaster 0–4 (0–3)

Analys: Fysisk och tempostark match där domaren tillät mycket. Stundtals slarvigt spel men en hedervärd insats av Gefle mot de engelska gästerna – siffrorna avspeglade inte matchbilden.

Mer läsning

Annons