Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästriklands talanger ställs på prov i Halmstad

Gästriklands distriktslag intar Halmstad för att mäta sig med de allra bästa talangerna i Sverige. Laget åker med gott självförtroende och vill vara med och utmana genom hela gruppspelet.

– Vi har alla chanser i världen att lyckas och ta full poäng i de två inledande matcherna, säger tränaren Fredrik Grängfors.

Annons

I dag åker distriktslaget för flickor födda -96 för att delta i det årliga elitflicklägret.

Gästrikland är ett av de 24 distriktslag som under fem dagar kommer att få en rejäl dos av allt vad fotboll heter. Förutom träningar och matcher, kommer även alla lag att få ta del av kostråd och skadeförebyggande tips av inbjudna föreläsare och experter.

Gästrikland är ett av de minsta distrikten i Sverige och har färre spelare att välja bland jämfört med de största. Men det skrämmer inte tränaren Fredrik Grängfors.

– Vi har en bra grupp med spelare och en tydlig spelidé. Det blir en fantastisk upplevelse för tjejerna och förhoppningen är att vi kan få med någon till landslaget.

Flicktalanger råder det ingen brist på i Gästrikland. Tidigare i år debuterade målvakten Isabella Haaranen i F17-landslaget. Sandra Törnros och Matilda Åström har också fått representera Gästrikland på landslagsnivå.

Den största utvecklingen hos spelarna sker i den dagliga verksamheten i klubbarna. I distriktslaget ska tränarna vidareutveckla spelarna på ett individuellt plan.

– Vi blandar teori och praktik. Vi jobbar mycket med teman, till exempel passningsspel och teknik. Det är en svår balansgång eftersom vi bara tränar en till två gånger i månaden. Men vi ledare är ute i klubbarna och kollar på många matcher också, säger spelarutbildaren Per Olsson.

Valbo är klubben som har flest spelare i distriktslaget. Huge, Hille, IFK Gävle, Strömsbro och Sätra har ungefär lika många representanter var. Det är inte bara fotbollsspelarna som kommer att få gå i en femdagars fotbollsskola i Halmstad. Tränarna kommer också att få utbilda sig och deras tränarkunskaper ställs på prov av Svenska Fotbollförbundets experter.

– Det blir en intensiv vecka för ledarna också. Men för tjejerna blir det här jättekul och de kommer att få mäta sig med de allra bästa i Sverige, säger Fredrik Grängfors.

Mer läsning

Annons