Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebon Mamduh Halawa tog chansen - tävlar om en plats i Frankrike


Mamduh Halawa är en av nio finalister som kommer att delta i semifinalerna av Next in Football som anordnas av Nyheter24, där vinnaren får vara deras reporter på plats i Frankrike under EM.

Annons

Mamduh Halawa är just nu anställd av MittMedia och ingår i projektet BRUS där han har valt att inrikta sig främst på fotboll, han är även med och berättar för tidningshusen hur nittiotalister vill ta del av nyheter då sättet ungdomar konsumerar nyheter har förändrats markant under åren. En dag i veckan läser han tränarskap med inriktning mot fotboll på Högskolan i Gävle. Det som lockade 19-åringen att söka till tävlingen var möjligheten att kunna uppleva ett mästerskap på plats, en chans han skulle få en gång i livet – i alla fall som reporter. Tävlingen gick ut på att anta en av utmaningar som varje vecka presenteras. Mamduh valde att skriva ihop en text som handlade om varför man ska följa La Liga vilket fick rubriken "6 anledningar att följa La Liga".

Hur ser du på dina chanser att vinna hela tävlingen?

– Jag vet ju ingenting om de andra som tävlar men jag tror att jag har relativt goda chanser att vinna för jag har ändå en hyfsad koll på fotboll och Patrick verkar gilla mig.

Journalisten Patrick Ekwall var den jurymedlem som valde ut Mamduhs text med en motivering som bland annat löd:

"Här finns dessutom en befriande objektiv anda i förhållande till olika lag, det går att hitta ett rimligt resonemang och spår av miljöbeskrivningar. Och du vill hela tiden ta dig vidare, för att följa nästa punkt."

Hur firar du om du vinner?

– Det firar jag på plats med att se Zlatan dunka in ett hattrick i finalen.

Mer läsning

Annons