Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlebor mitt i EM-festen

Det är glada miner på Camp Sweden utanför Innsbruck efter Sveriges seger mot Grekland i tisdags. Mitt i festligheterna befinner sig 14 Gävlekillar.
- Stämningen är helt otrolig, säger Per Linderdahl.

Annons

När Sverige blev klart för EM-slutspelet efter segern mot Lettland i höstas bestämde sig 14 killar från Gävle för att se sommarens stora fotbollsfest på plats. Nu befinner de sig på campingen Natterersee – mer känd som Camp Sweden – där närmare 3000 svenskar bor under EM-slutspelet.
– Några av oss var nere på VM i Tyskland 2006. Det var de som tog initiativet till den här resan, berättar Per Linderdahl.

 

Gänget från Gävle har hyrt två husbilar som blir deras hem den närmaste tiden – men mycket sömn lär det knappst bli.
– Det är feststämning hela dagarna, berättar Linderdahl, samtidigt som resten av gänget spelar poker eller läser om Sveriges succématch i dagens tidningar.
Matchen visades på storbildsskärmar på campingen för de svenskar som inte hade biljetter.
– Efter matchen var stämningen helt sjuk. Det går inte att beskriva.

 

Per Linderdahl får nöja sig med att  följa alla Sveriges matcher på campingen – han har nämligen inga biljetter.
– Men det gör inget, det är själva stämningen som gör det.

Ena halvan av Gävlegänget såg matchen mot Grekland live, medan fyra stycken ska se Rysslandsmatchen. Mötet mellan Sverige och Spanien har däremot ingen lyckats få biljett till. För den som vill finns det möjlighet att köpa biljetter på plats – men smakar det så kostar det.
– De är riktigt dyra så det blir inget köp för min del, säger Per Linderdahl och fortsätter att njuta av den svenska segern.

 

Mer läsning

Annons