Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF-backen tillbaka igen

/
  • Jonas Olsson gjorde sin första match på sju månader när GIF förlorade med 4–3 mot Hammarby i U21-serien.

Efter att varit borta sju månader gjorde Gefle IF-backen Jonas Olsson sin första match på tisdagskvällen.
– Det var så klart roligt att vara med igen även om jag inte kan gå för hundra procent än, sa Jonas efter 4–3-förlusten mot Hammarby

Annons

Det var i oktober som 25-åringen opererade sin skadade höft. Sedan har det varit många och långa månader innan han för någon vecka sedan var tillbaka i träning. Nu var det matchdags igen.

– Det går sakta men säkert åt rätt håll men visst finns det en del att jobba på innan jag är tillbaka helt och hållet. Jag måste få upp rörligheten för att göra mig själv rättvisa.

Nu spelade Jonas en dryg timme innan han klev av.

– Jag ville inte chansa och spela på. Det finns ju annat som kan gå sönder när man inte är helt hundra än. Jag vill kanske inte kalla det här för en comeback riktigt än.

För GIF:s del blev matchen mot Hammarby ingen succé – trots en drömstart med 2–0 efter drygt 25 minuters spel.

– Prestationen var inte tillräckligt bra över lag. Varken defensivt eller offensivt. Visst fanns det stunder och vi gjorde tre bra mål men totalt sett var det helt enkelt för dåligt, summerade GIF-tränaren Thomas Andersson.

Efter två snygga mål på ex:SIF:aren Tim Markström i Bajenmålet utnyttjade hemmalaget några slarviga bolltapp från Gefles sida och helt plötsligt stod det 2–2 i paus.

– Vi satte oss själv i knipa, passningsspelet var för slarvigt och vi blev av med bollen för enkelt. Den tekniska beslutsamheten var inte tillräcklig, fortsatte Andersson.

Efter Hammarbys ledningsmål till 3–2 kvitterade i alla fall Dardan Mustafa och det kunde ha blivit en GIF-poäng. Men den chansen försvann en kvart från slutet då en straff för Hammarby avgjorde.

Mer läsning

Annons