Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

GIF vann juniorderbyt

Vädret var perfekt för att spela fotboll, strålande sol och värme bidrog till fin stämning på Strömvallen när juniorderbyt mellan Gefle IF och Sandvikens IF avgjordes. GIF lyckades sätta två av sina chanser i mål inledningsvis, något som turligt nog höll hela matchen igenom. Segersiffrorna skrevs till 2–0.

Annons

– De första tjugo minuterna var vi bra idag, säger Gefle IF:s huvudtränare Bjarne Holmgren.

Under de första tjugo minuterna hann hemmalaget med en stolpträff och två mål. I den åttonde minuten var det dags för mål nummer ett, SIF slarvade och gav bort bollen till Tomas Fernandez som fick komma helt fri mot mål.

Efter drygt tio minuter var det dags igen. Slarv i Sandvikens backlinje och bollen till Gefles David Leino som med lite hjälp av ribban snyggt la in bollen i mål. Matchen fortsatte sedan i ett något lägre tempo. SIF fick chansen flera gånger om, främst genom frisparkar, men laget kom inte fram.

– Gefle var det skarpare laget och vi hade ett väldigt ungt lag där ute idag, kommenterar Sandvikens assisterande tränare Morgan Hanning.

I den andra halvleken kontrollerade Gefle matchen. SIF borde ha tagit tag i spelet och satsat på att göra mål, men såg inte alls piggt ut.

Heta känslor speglade den här matchen och det bidrog till en grinig stämning ute på planen, men lite så ska det vara när det är derbymatch.

– Vi är nöjda, trots allt. I dag var Gefle för bra helt enkelt och de vann rättvist, sammanfattar Morgan Hanning.

Gefle ligger i topp av tabellen, tätt följda av Sandviken och Huge. Det lär blir en spännande fortsättning på säsongen för killarna.

– Vi slarvar en del, men offensivt fungerade det. Det känns kul att vi vann för varje match är viktig för oss och det gäller att vi tar poäng annars blir det svårt att vinna den här serien, avslutar Bjarne Holmgren.

Mer läsning

Annons