Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göransson Cup slår nytt rekord igen

/
  • Nu är det dags för Göransson Cup igen. Ungdomsturneringen slår nya rekord i Sandviken. Här är en bild från fjolårets spel.

Pia Sundhage, Idol-Petter med band, Football Freestyle och Team Rackartygarna.
Det händer grejer när Göransson Cup avgörs i helgen – och allt kan följas via live-TV på Gefle Dagblads och Arbetarbladets webb.


Klicka här för att komma till sändningarna.


Men det viktigaste är förstås det som pågår på planerna – alla ungdomsmatcher i fotboll.

Annons

– En given höjdpunkt för oss. Vi ska försöka upprepa succén från de föregående åren och även göra vissa saker ännu bättre. Det kommer att hända mycket runt omkring också, säger Anders Eriksson som är projektledare.

Så från och med när damlandslagets förbundskapten Pia Sundhage inviger det hela på fredagseftermiddagen till sista finalen under söndagen är det två intensiva dygn som väntar.

Det spelas från de som är 9 år upp till de äldsta som är 17-åringarna – både på pojk- och flicksidan förstås.

– Vi slår rekord i år igen med 241 anmälda lag jämfört med de 218 från ifjol. Vi kommer att spela på sex planer jämfört med fyra som det har varit tidigare i Göransson Arena plus att vi spelar på en plan ine på Jernvallen också, berättar Eriksson.

Totalt är det över 3 000 deltagare och 157 av lagen kommer från andra kommuner än Sandviken.

– Vi räknar med att det kommer mellan 10 000-15 000 återkommande personer hit de här två dagarna. Det är en väldig apparat som ska snurra. Totalt blir det omkring 500 matcher.

Underhållning på sidan av bjuds det också på. Idol-Petter med sitt band spelar, Football Freestyle är ett gäng som har specialiserat sig på bolljonglering och Rackartygarna som visar vad man kan göra med en motercykel.

– Vi vill göra det här till Sveriges klart bästa inomhusturnering i fotboll. Då gäller det också att höja nivån på sidoarrangemangen också, säger Eriksson.

Alla matcher som spelas på bana 1 kommer också att visas live på både gd.se och arbetarblade.se.

– Det är vi speciellt glada för. Det är Bessemerskolans elever på medialinjen som filmar. Det kommer också att bli spelarintervjuer efter matcherna där, avslutar Eriksson.

Mer läsning

Annons