Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gothia-lagen laddar för slutspel

/

På onsdagen spelas de avslutande gruppspelsmatcherna för lagen i Gothia Cup. Beroende på resultat i gruppspelet delas lagen sedan i ett A- och ett B-slutspel som inleds på onsdagskvällen eller torsdag. I slutspelet är det vinna eller försvinna som gäller i varje match.

Annons

Den enda gruppsegraren från Gästrikland är SIF:s flickor 16, som efter två vinster och två oavgjorda matcher vann gruppen och går vidare till A-slutspel. De har vunnit mot både norskt och danskt motstånd, och spelat oavgjort mot svenska lagen Vasalund och Jitex Mölndal.

Övriga lag som kvalificerat sig till A-slutspel från trakten är Årsunda IF p16, Gävle GIK p15, Brynäs p18 och Sandvikens IF p14. Årsunda och SIF p14 inleder mot danskt motstånd på onsdagskvällen. GGIK möter ett lag från Karlstad, och Brynäs får spela mot svenska Dalen i A-slutspelet.

Övriga lag från Gästrikland får spela i b-slutspel. En stor grej med turneringen är att lag från hela världen är med. SAIK p15 förlorade till exempel mot både franskt och tyskt motstånd i gruppspelet, och GIF f18 som inleder b-slutspelet på torsdagen matchas då mot brasilianskt motstånd.

GIF f14 gick igenom gruppspelet med idel förluster, precis som både SIF:s båda p13 och f14-lag gjorde.

GIF p14 lag 1 vann en gruppspelsmatch, medan lag 2 avslutade gruppspelet med en oavgjord match och två förluster.

Mer läsning

Annons