Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gruppspelet i Gothia har börjat

/
  • GIF:s flickor 14 fick fint besök på sin första match i Gothia Cup - en spelare i motståndarlaget hyllades som miljonte spelaren genom tiderna i cupen.

Gruppspelet har dragit i gång för alla lag i Gothia Cup, och resultaten för lagen från Gästrikland varierar. Mest uppmärksamhet får man säga att Gefle IF:s flickor 14 fick under turneringens första dag.

Annons

Den miljonte anmälda spelaren till Gothia Cup genom tiderna fanns nämligen i GIF-tjejernas första motståndare, det amerikanska laget Bay Oak Bombers. Före avspark i matchen skedde en kort ceremoni och tv-intervjuer för den lyckliga spelaren. Den efterföljande matchen förlorade tjejerna från Gävle med 4–0.

– Dom var väldigt duktiga på att rulla boll, säger tränaren Maria Henriksson efter förlusten.

Även tisdagens match förlorade GIF-tjejerna med stora siffror, 0–6 mot svenska Qviding.

Gefle IF skickar två pojkar 14-lag till Gothia. Det ena ligger tvåa i sin grupp, efter en vinst och en förlust. Det andra laget ligger sämre till, och efter två inledande förluster huserar dem sist i tabellen i sin grupp. GIF flickor 18 har inlett med en vinst och en förlust, precis som Brynäs pojkar 18.

Gävle GIK, som skickat ett pojkar 15-lag, inledde turneringen med oavgjort mot svenska motståndet Hisingsbacka. Pojkar 16 är åldersgruppen som Årsunda IF skickar, och de har hittills tagit en vinst och en förlust i turneringen.

Sandvikens IF har hela sex lag med i turneringen, och bäst går det för pojkar 14 och flickor 16. P14-laget inledde med en 4–0 vinst mot tyskt motstånd, och följde upp med en oavgjord match på tisdagen. F16-laget inledde med vinst mot ett danskt lag, för att sedan spela oavgjort mot svenskt motstånd.

Till klassen pojkar 13 skickar SIF två lag, där har lag vit inlett med två förluster. Lag röd har vid skrivtillfället spelat en match, det också en förlust.

Även i flickor 14-klassen har SIF två lag med i turneringen, vilka båda har inlett med enbart förluster.

Sandvikens AIK förlorade på måndagen mot tyskt motstånd, men lyckades på tisdagen vinna sin andra match.

Mer läsning

Annons