Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldgalet i Kungsan

/

U21-hjältarna togs emot som "kungar av kungsan" när de återvände efter succén i Prag och EM-guldet. Kungsträdgården var ett stort myller av flaggviftande fotbollssupportrar.

Annons

Ett stridsflygplan vid var sida av planet eskorterade det svenska U21-landslaget när de närmade sig luftrummet över Stockholm. Ett rusigt gäng guldhjältar tog sig av planet, skrålade hejaramsor och hälsade på statsminister Stefan Löfven som tagit sig till Bromma flygplats. Som sig bör hyllade socialdemokraten Löfven laget före jaget.

– Även om ni alla är väldigt bra spelare så är det laget som gjort det här tillsammans. Från hela Sverige: ett stort grattis, säger han.

John Guidetti var rörd till tårar när han talade med pressen. I väntan på att få åka kortege till Kungsträdgården försökte han samla sina känslor och rikta ett tack till alla som visat sitt stöd under turneringen.

– Det är wow. Det är det coolaste jag varit med om. Att få skriva svensk historia: det är wow, sade anfallaren och fortsatte:

– Man ville bara komma ned och landa. Det är magiskt och nu vill vi möta det svenska folket. Man ser redan nu: statsministern kommer hit. Jag är så glad över att statsministern kommer hit och ger oss kärlek. Han och Zlatan. Det är så otroligt stort.

Senare under eftermiddagen firades laget i Kungsträdgården i centrala Stockholm av tusentals supportrar, påhejade av Aftonbladet- och TV4-journalister som för dagen åtagit sig rollen som hejaklacksledare och dansare.

Eurovision song contest-vinnaren Måns Zelmerlöw sjöng "Heroes", en passande låt för dagens hyllning.

TT

Mer läsning

Annons