Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haaranen hoppar av som SIF-tränare

Jimmy Haaranen slutar som tränare i Sandvikens IF. Att kombinera det civila jobbet med tränaryrket blev till slut ohållbart. – Jag har verkligen slagit knut på mig själv för att få ihop det, säger Haaranen som gör sin sista match på torsdag när SIF möter Syrianska.

Annons

Resultaten i division 2 norra Svealand har varit upp och ned för Sandviken under våren. Men det är inte därför Haaranen väljer att avgå.

– Jag har jobbat heltid med fotbollen i tre år. Men den första november fick jag ett jobberbjudande som jag inte kunde säga nej till. Jag trodde verkligen att jag kunde kombinera jobbet med fotbollen, men belastningen blev för stor, säger Haaranen som jobbar på industriföretaget Tools Momentum AB.

– Jag är regionschef, som det så fint heter. Jag ansvarar för sju enheter vilket motsvarar 25 procent av Sverige. Det är fungerar inte att jobba upp till 14 timmar per dag som det blivit med både fotbollen och det civila arbetet, fortsätter han.

Spelarna fick reda på beslutet under gårdagen.

– Jag har sagt till dem att vi ska försöka lägga bort känslorna och köra på nu den sista matchen. Nostalgi får vi lämna till senare.

–Nej. Jag har fört en dialog med föreningen tidigare, men det här beslutet tog jag nu. Inte tidigare.

– Det är förstås jobbigt. Fotboll är ju min passion, men det gäller och tänka på vem jag gör det här för – mig själv eller för spelarna? Spelarna förtjänar full fokusering och jag klarar inte att ge dem det med tanke på att jag är frånvarande så ofta, säger Haaranen som gör sin sista match på torsdag – mot serieledande Syrianska Kerburan.

– Perfekt att få avsluta den här epoken med en seger mot serieledarna.

– Tiden talar för oss (jag säger oss eftersom jag har – och kommer alltid ha ett jättestort SIF-hjärta). Men ser vi på den senaste matchen mot Brynäs så startade vi med helt andra mittbackar än vad vi tidigare gjort. Det bevisar att vi har en bred trupp och det tror jag blir viktigt framåt hösten.

– Jättebra. Jag har gjort mitt allra bästa för föreningen och tycker att resultaten varit väldigt bra. Dessutom har jag fått äran att arbete med en väldigt bra grupp människor.

Så här säger Sandvikens IF:s sportchef Tony Jennevret.

– Vi är glada över att fått arbeta med Jimmy. Det här är ett gemensamt beslut och vi hoppas kunna presentera den nya tränaren senast på onsdag.

– Det vill jag inte avslöja.

Haaranens facit som tränare för Sandvikens IF är två tredjeplaceringar, säsongerna 2005 och 2006. Innan dess spelade han fyra säsonger i klubben.

Mer läsning

Annons