Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Händelserikt – men nåt segermål kom aldrig

Tränaren uppvisad på läktaren, målskytten utvisad och en forward som gjorde efterlängtad come back.
Det hände en hel del när Huge fixade 1–1 hemma mot Dala-Järna i division 3-fotbollen i går.

Annons

IK Huge hämtade sig efter derbyförlusten mot Valbo och fixade en poäng via 1–1 (1–0) hemma mot Dala-Järna.

– Vi skulle ha avgjort den här matchen i första halvlek, sa tränaren Henrik Isaksson som blev uppvisad på läktaren sedan han protesterat våldsamt mot Tobias Mohléns andra gula kort som betydde utvisning.

– Det var det sämsta jag varit med om, sa Isaksson om domaren Gustav Nyberg från Eskilstuna.

Fast egentligen hade inte Henrik Isaksson så värst mycket att gnälla över. IK Huge, som gjorde en svag insats senast mot Valbo och förlorade med 1–0 då, var betydligt hetare i går.

Laget rivstartade och tog ledningen redan efter sex minuter då Robin Mohlén ordnade 1–0. Sedan fortsatte Huge att dominera den första halvleken och borde – precis som Henrik Isaksson påpekade – ha avgjort matchen redan där.

– Vi var riktigt bra då, men inte tillräckligt beslutsamma i avsluten. Men sedan blev vi lite passiva och stillastående i andra halvlek, menade Isaksson.

Riktigt illa höll det på att gå bara 30 sekunder efter avspark i andra halvlek då mittbacken Kristoffer Klang fällde en av gästernas spelare. Men Hugekeepern Magnus Olsson svarade för en strålande räddning nere vid den högra stolproten på Mattias Erikssons skott från elva meter.

Men kvitteringen kom till slut ändå när Johan Skoglund drog till från distans och överlistade Olsson i målet.

– Fast jag tycker att vi kom tillbaka lite och skapade de vassaste chanserna, menade Henrik Isaksson som i ett sista försök att ordna alla tre poängen kastade in Emil Holmström på topp för första gången i år.

– Han har ju haft problem med en fot, men nu har han tränat en del och behövs i laget.

Men närmare än ett fint inlägg från Holmström som mittbacken Janne Olsson nickade i stolpen kom inte Huge. Och när Tobias Mohlén fick sitt andra gula kort och Huge fick avsluta med tio man får man ändå vara nöjd med den poäng man fick.

Mer läsning

Annons