Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kommer Sverige att trivas – det lovar Sjödin

Fotbollslandslaget har hittat sitt paradis inför och under EM-slutspelet – Lugano i den italienska delen av Schweiz. – Jag förstår det valet. Lugano är en av de vackraste platser jag har varit på, säger Tommy Sjödin som hade fyra år som hockeyproffs i staden.

Annons

Nu flyttar det svenska EM-laget in i hotell Villa Sassa där Luganosjön breder ut sig nedanför terrassen. Vackert är bara förnamnet...

– Jag tror jag vet vilket hotell det är. Det ligger några där på strandpromenaden som verkligen har en helt underbar utsikt. Ett lag som laddar för ett stort mästerskap har kommit till precis rätt plats och jag förstår att ledningen har fastnat för det här alternativet, säger Sjödin.

Han hade några av sina bästa proffsår i Schweiz.

– Hela familjen trivdes väldigt bra och det var några underbara år som vi aldrig glömmer. Lugano är en av mina favoritplatser med det perfekta klimatet och allt det vackra. Sitta ner vid en piazza och ta en fika, strosa runt sjön och bara njuta.

Villa Sassa har allt ett lyxhotell ska ha. Stora rum, rekreation med pool och ett riktigt gym, läget i city och nära till en perfekt träningsanläggning med stadion och bra gräsunderlag.

– Det är ingen fara att fotbollskillarna lider av ”lappsjuka”. Det finns andra saker att göra i Lugano också och det är en ganska stor stadskärna och dom kommer att ha det riktigt bra där. Klart de största stjärnorna kanske kommer att bli igenkända men annars tror jag det inte är några problem att gå omkring ostört.

Först och främst gäller det för svenskarna att ladda för gruppmatcherna mot Grekland, Ryssland och Spanien. Då är boendet och allting runt omkring extremt viktigt.

– Som spelare i en grupp är Lugano då ett perfekt ställe att vara på, säger ”Sjödda” som förutom att han själv var verksam där i fyra år även spelade försäsongsturnering med Brynäs i det schweiziska paradiset.

Det tyska laget hade första tjing till det lyxiga boendet vid Luganosjöns strand men tackade nej, det italienska landslaget ville komma men det blev Sverige som slog till efter att gått igenom 80-90 olika alternativ. Laget kommer att ha sin bas i Lugano och flyger till matcharenorna i Innsbruck och Salzburg dit det tar en timme.

Träningarna genomförs på Luganos hemmaplan.

– Jag var där och tittade på fotboll lite då och då. Bland annat när Juventus var på besök. Patric Englund, som spelade i AIK hemma i Sverige, var proffs i Lugano när jag var där och det var ju lite kul att se en landsman, säger Sjödin.

Men han har inga planer på att åka ner och titta på EM live.

– Nä, matcherna går ju inte i Lugano utan i Österrike. Det blir att titta här hemma på teven i stället.

Sjödin lever annars det nya livet utan hockeyn för första gången på massor av år. Nyligen hemkommer från en treveckorstripp till Thailand njuter han av det vackra svenska sommarvädret.

– Jag håller igång lite för egen del bara och börjar det nya jobbet som scout för Brynäs i början av augusti.

Mer läsning

Annons