Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här rullas konstgräset ut på Vifors

/
  • Ett holländskt företag lägger konstgräset på Vifors IP som totalt kostar 2,5 miljoner kronor.

Vifors IP i Bergby blir nästa plan med konstgräs.
I fredags började det nya underlaget rullas ut.

Annons

– Det här är ju fantastiskt underbart, vi har jobbat så oerhört hårt för det här och nu är det nästan klart, så grymt skönt, säger en mycket glad ordförande i Norrham, Mats Frykman.

Med bidrag från Gävle kommun, Riksidrottsförbundet, Allmänna arvsfonden och Svenska fotbollförbundet har man arbetat fram en maxad 7-mannaplan med minimått för 9-manna och inom ett par veckor är det dags att inta planen.

– Det är så stort för klubben och bygden. Så många ideella timmar har lagts ner och så otroligt välbehövligt det här är, myser Frykman.

Projektet landar någonstans strax under 2,5 miljoner kr och då är det belysning med i det också. Något som klubben saknat helt förut. Att det ger klubben större möjligheter att ta hand om alla barn och ungdomar ser Frykman som det allra viktigaste.

– Vi har ju varit trångbodda och det blir ju mörkt om kvällarna vilket gör det svårt med träningar och matcher på vardagar. Vi är runt 350 aktiva och nu får vi en ärlig chans att ta hand om dom och behålla spelarna i klubben, menar han.

Det är ett holländskt företag som lägger gräsmattan och när Sporten besöker klubben på lördagen så är halva planen lagd men sedan ska det limmas och skäras ut för linjer och sedan ska det både sandas, läggas ut granulater och vattnas.

– Ja det är mycket arbete kvar men vi tror det ska vara klart i slutet på nästa vecka, säger Mats Frykman.

Mer läsning

Annons