Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hatisk stämning efter spelsläppet: "Så patetiskt"

/
  • Backen Lucy Bronze, England, hamnade i en kontrovers efter släppet av FIFA 16 i går, torsdag.

För första gången i FIFA-spelseriens historia går det att välja kvinnliga fotbollsspelare. Men efter släppet för några dagar sedan är det en helt annan kvinnobild som är den stora snackisen.

Annons

Efter att FIFA 16 släpptes i går, torsdag, har stämningen på sociala medier varit minst sagt hatisk. The Football Bible twittrade ut en fotoshoppad bild av Englands Lucy Bronze där hon klädd i matchställ står och stryker vid ett bräde medan manliga spelare syns i bakgrunden, mitt i en match.

Ett hån mot att kvinnor har fått plats i FIFA för första gången i den populära spelseriens historia får en plats och damfotbollen i stort eller ett skämt som många tog illa vid sig av? Tolkningarna är många och både kvinnor och män från båda läger har yttrat sig i starka ordalag kring bilden på The Football Bible's konto. Bilden har delats 4273 gånger och favoritmarkerats 3272 gånger.

"Kvinnor läggs till i FIFA 16 och det är detta som händer", skriver en användare "Så patetiskt", skriver en annan. Kritik har också riktats mot att de kvinnliga spelarna inte ser lika verkliga ut som männen (se bild ovan). Lucy Bronze själv valde dock att ta det med ro och skriver som svar (i fri översättning):

"Det här fick nog några att känna sig strukna på foten. Ledsen att göra den som gjorde bilden besviken, men jag äger inte ens ett strykjärn."

I FIFA 16 går det att välja kvinnliga spelare också, inte bara manliga som tidigare, och 12 damlandslag är inkluderade: Australien, Brasilien, Kanada, Kina, England, Frankrike, Tyskland, Italien, Mexico, Spanien, Sverige och USA.

Fotnot: Bilden på Lucy Bronze är inte en del av spelet utan en bild som redaktionen själva satt ihop.

Se bilden ovan och Bronzes svar ovan och följ länken för att läsa kommentarerna.

Mer läsning

Annons