Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hej då division 3, Valboherrar

Valbo hade en liten, liten möjlighet att nå en kvalplats för att behålla division 3-statusen.

Den försvann i Rengsjö i går då det blev förlust med 3–2.

– Jobbigt så klart. Precis som hela säsongen i övrigt hade vi marginalerna emot oss, sa tränaren Andreas Vestin.

Annons

Det tyngsta och jobbigaste var segermålet som hemmalaget gjorde.

– Tyvärr är det en solklar hands precis innan målet. Till och med Rengsjös spelare erkände efteråt att det skulle ha varit frispark till oss före, suckade VFF-tränaren.

Extra tungt då Valbo verkligen var på gång och hade rest sig efter katastroföppningen med 2–0 i baken redan efter tio minuter.

– Då var vi inte med. Men nu har vi en jäkla moral i laget och där det tidigare har rasat i väg efter en sådan start kan vi nu resa oss.

Det var också precis vad som hände. Fredrik Sundqvist, som är tillbaka i laget efter en sejour i Sjötull, reducerade fem minuter innan paus och när 2–2 kom efter ett självmål i andra halvlek tändes hoppet på allvar.

Regnsjö var ju ett av lagen som Valbo hade inom räckhåll vid en seger. I stället för sex poängs skillnad med fyra matcher kvar att spela är det nu ointagliga tolv.

– Vi gjorde ett försök att flytta upp och göra mål sista halvtimmen. Men det ville sig inte och det är som det är. Vi har fyra matcher kvar och ska försöka avsluta snyggt. Närmast är det derby mot Huge som ju har allt att spela för i toppen. Det ska bli kul, avslutade Andreas Vestin.

RENGSJÖ–VALBO 3–2 (2–1)

Målen: 1–0 (8) Viktor Roos, 2–0 (10) Andreas Jonasson, 2–1 (40) Fredrik Sundkvist, 2–2 (57) självmål, 3–2 (63) Anders Wästman.

Domare: Mohamad Nablsi, Gävle.

Publik: 209.

Valbos tre stjärnor

Johanes Mårtensson, b * * *

Magnus Schiller, mf * *

Johnny Nilsson, mf *

Mer läsning

Annons