Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriksson, 57, gjorde come back

Peter Henriksson, gammal allsvensk spelare i Brynäs 1974, gjorde sensationell come back när Gävle GIK besegrade Skutskär med 3–0 i division 6 i lördags.

Annons

– För det första måste jag rätta i ert referat från matchen. Jag är inte över 60 – jag är faktiskt bara 57 år (skratt). Det fattades folk och jag brukar alltid kolla på Godis matcher. Det är ett roligt gäng med glimten i ögat och min son Johan spelar där. Så när "Skvätten" (Anders Rollén, spelande tränare) frågade om jag inte kunde med mig skorna eftersom dom bara var elva man, så sade jag okej. Det var jäkligt roligt!

– Jag gjorde nog en 25-30 minuter i alla fall. Spelade vänsterback och tycker själv att jag var ganska offensiv faktiskt. Var uppe i straffområdet två gånger.

– Nej, faktiskt inte. Det känns riktigt bra förutom att jag stöp i mattan en gång och skrapade upp ena armbågen, det var väldigt strävt på Nynäs konstgräs. (Då såg Peter enligt uppgift ut som han var över 60).

– Det var inga problem på korta sträckor, men det var nån 20-metersrusch där som var lite tung. Det värsta är väl orken, man blir fort trött. Men jag tänkte försöka träna lite i sommar, köra inlines så man orkar.

– Tyvärr är jag bortrest nästa helg annars hade jag nog spelat då också. Men i höst blir det säkert fler inhopp.

– Redan när jag gjorde come back i Godis förra gången, för tio år sedan, då vi spelade i fyran kunde inte ni på tidningen hitta någon äldre. Så nej, jag kan inte tänka mig att det finns någon äldre.

– Peter Bergqvist är väl minst tio år yngre än mig, så han var på mig och ville också att jag skulle spela så slapp han vara äldst. Hehe!

Mer läsning

Annons