Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hett damderby väntar i kväll

I kväll spelar Huge och IFK Gävle derby på Kastvallen i damtvåan. Och det är två lag som gärna vill vinna som möts.
– Vi är tillräckligt bra för att kunna stoltsera med tre poäng i matchen, helt klart, konstaterar IFK:s tränare Jocke Carlson.
– Det blir nog ett hett derby, men vi vill absolut vinna, säger Leif Ek, tränare i Huges.

Annons

Tabelltrean Huge tar emot tabellfyran IFK Gävle i damtvåan på Kastvallen klockan 19.00 i kväll. I vårderbyt mellan lagen på Brynäsvallen slutade matchen 2–1 till Huge.

– Vi gjorde en dålig första halvlek och mot Huge räckte inte en bra andra halvlek, men vår målsättning är aboslut att vinna den här matchen, säger IFK:s tränare Jocke Carlson.

– Det blev lite onödigt jämt förra matchen. Men vi vill absolut vinna den här matchen, det blir nog ett hett derby, kontrar Huges tränare Leif Ek.

Flera av Huges spelare har tidigare säsonger spelat med IFK Gävle och tränarna medger att derbyt mellan Huge och IFK därför är lite speciellt.

– Historiskt sett har väl IFK och Huge varit de mest argsinta motståndarna, säger Jocke Carlson och menar att kvällens möte kommer att bli tufft.

– Visst känner man av vibbarna sen förr, att båda lagen vill vara bäst i distriktet, säger Huges tränare Leif Ek.

Huge som gjorde en bra vårsäsong och just nu ligger trea i tabellen spelade oavgjort nu senast i lördags mot Fyris på bortaplan.

IFK Gävle som ligger fyra vann sitt senaste möte i torsdags mot Tierp och är säkert revanschsugna för derbyförlusten på Brynäsvallen i våras mot Huge. Förutom hemvändaren Karin Lindström, som har varit krasslig och är osäker på spel, är hela IFK:s trupp tillgänglig för kvällens match.

Mer läsning

Annons