Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hille höll ut med tio man

Toppmötet mellan Skutskär och Hille slutade med bortavinst, 2–3.
Trots att Hille tvingades spela med tio man på slutet.

Annons

– Vi gick ner på en trebackslinje vid utvisningen och fortsatte sen att inte tappa mark. Skutskär hade ju bara en man på topp i andra halvlek och vi fullföljde planen vi pratade igenom i pausvilan att Skutskär var mer rädd om poängen än vad vi skulle vara i andra halvlek, menade en glad Hilletränare Björn Engelaar.

Första halvleken startade också med en Hilledominans vad beträffar chanser där Erik Wallner redan efter två minuter var ytterst nära att spräcka Skutskärs nolla. Hilles ledningsmål kom dock kvarten spelad då Anders Sundberg fick till ett flackt och överraskande skott i Hockmans vänstra hörn.

Kort därefter var det bud på 2–0 då Jonas Jonasson på något underligt sätt lyckades missa den upplagda chansen alldeles framför mål.

Skutskär var framme i några vassa framstötar däremellan och Jonas Magnusson visade att han är skyttekung i fyran då han vackert nickade in Christoffer Hemlins väl avvägda inlägg till kvittering.

Magnussons ypperliga pass åtta minuter senare till Tomas Gunnarsson resulterade i en straff då Hilles målvakt tvingades riva ner Gunnarsson i straffområdet i ett försök att få tag i bollen. Robert Larsson var obeveklig exekutor och 2–1 ett faktum till hemmalaget.

– Mycket tveksam straff, menade Hilletränaren

Men Engelaar och Hille skulle i och med andra halvleks start ta över den här matchen.

Först kunde Jakob Rosenberg nicka in kvitteringen på en hörna och trots att Erik Wallner fick rött kort och laget tvingades spela med reducerat manskap kunde Robin Puiras minuten senare smita igenom Skutskärsförsvaret och ensam sätta bollen otagbart bakom Hockman.

Skutskär var som paralyserat under hela andra halvleken och första målchansen kom först i 84:e minuten.

Men sent skall syndaren vakna. I sista minuten fick Skutskär ordentligt med syre och kvitteringen hängde riktigt nära i luften.

Först uppstod vild kalabalik i straffområdet som Hille klarade upp och när 40 sekunder återstod av ordinarie matchtid lobbade Magnusson bollen över Hillemålvakten men en försvarare lyckade rensa undan bollen precis på mållinjen.

Skutskärs tränare Jörgen Öbrink var givetvis inte särskilt glad efter matchen.

– Vi gjorde en bra första men en riktigt dålig andra halvlek. Har ingen aning vad det berodde på, dom kanske blev trötta. Det är alltid lika speciellt när man spelar mot ett lag med tio man och skall avgöra, försökte en lika konfunderad och besviken Skutskärstränare som publiken på läktaren.

Nu väntar Storvik på fredag och sedan kommer allsvenska GIF och Djurgården på besök på söndag inför förhoppningsvis en storpublik.

Mer läsning

Annons