Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Historiskt ögonblick för fotbollen i Tierp

Den så hett efterlängtade konstgräsanläggningen i Tierp kunde på fredagen invigas. Sören Carlsson, ordförande i Strömsbergs Fotboll och Fotbollsalliansen, klippte det blågula bandet och förklarade anläggningen invigd på eftermiddagen.

Annons

Carlsson tackade kommunen, sponsorerna och alla som jobbat för att färdigställa anläggningen som också fick sitt namn.

LF-Arena heter den nya historiska anläggningen. Länsförsäkringar är också huvudsponsor för anläggningen.

– Nu är det upp till fotbollsföreningarna att kavla upp armar och visa sina muskler. Nu har fotbollen i regionen fått möjligheter att tävla och träna på samma villkor som andra föreningar, påpekade Sören Carlsson.

Vid det blågula bandet fanns också kommunalrådet Bengt-Olov Eriksson, Johan Lindström, Strömsbergs fotboll och Åsa Stafberg, Länsförsäkringar.

– Ett 20-tal lag från tio föreningar kommer att använda konstgräsplanen. Veckoschemat är redan så gott som spikat och planen kommer att börja användas direkt, berättade Johan Lindström kassör i Strömsberg Fotboll, som finns med i spetsen för fotbollsalliansen som jobbat intensivt för att anläggningen skulle bli verklighet.

Tierps Kommun kommer att svara för skötseln av anläggningen. Alliansen äger anläggningen. Klubbarna som nyttjar konstgräsplanen, som ligger mellan Aspenskolan och Yrkesskolan, får betala en hyra om 200 kronor per timme.

Anläggningen är utrustad med belysning, för att planen ska kunna användas även under kvällstid.

–I utrusningen ingår också både plog och harv, säger Johan Lindström och tänker då på, att det finns möjligheter att ploga bort snö under vinterhalvåret.

Naturligtvis kommer också skolorna att få nytta av den nya anläggningen, inte minst då eleverna i ett kommande fotbollsgymnasium.

Under förmiddagen hade också Högbergsskolans idrottslinje tjuvstartat med en förtjusad provtest av planen.

– Fotbollsklubbarna i kommunen kommer att kunna använda planen vid minst två pass per vecka, sa Johan Lindström.

– Naturligtvis kommer den här konstgräsplanen att kunna bli ett stort lyft för fotbollen i hela Tierps kommun, påpekade Lindström.

Finanskommunalrådet Bengt-Olov Eriksson såg mycket positivt på att konstgräsanläggningen nu kan tas i bruk.

– Jättekul, var Bengt – Olovs spontana kommentar vid invigningen.

Det här är också ett vinnarprojekt som alla tjänar på. Anläggningen kommer att bli ett lyft för all fotboll i Tierps Kommun, påpekade Eriksson.

Han berömde också fotbollsalliansen för deras initiativ och det mycket fördelaktiga ekonomiska förslag som Alliansen jobbat fram.

– Det är nu Alliansen som äger anläggningen och vi kommer på dagtid att hyra timmar för skolans räkning. Anläggningen banar också väg för ett fotbollsgymnasium i Tierp, sa kommunalrådet.

Med på invigningen fanns också representanter för fotbollsklubbarna och givetvis också entreprenörerna som förverkligat den historiska fotbollsanläggningen.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons