Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge fick poäng mot bästa laget

Det blev en match med sex varningar, varav bortalaget Kvarnsveden fick fem av dem när seriefemman Huge på lördagen tog emot serietvåan Kvarnsveden. Trots att matchen innehöll så många varningar var det aldrig någon ful match som slutade 2–2 (1–1).

Annons

– Det här var det bästa laget vi mött hittills i serien. Därför får vi vara nöjda med en pinne idag, tyckte hemmatränaren Henrik Isaksson.

I hemmalagets första anfall efter 30 sekunders spel blev Simon Fäger i sin comebackmatch fälld av bortalagets målvakt med utdelning av varning till målvakten samt att Huge också fick en straff. Den förvaltades på bästa sätt av Per Zetterström.

Halvleken blev spel- och chansmässigt jämn. Helt följdriktigt kunde också Kvarnsveden i 14:e minuten kvittera efter att Jakub Muzyka snyggt knorrat in bollen i bortre hörnet.

I andra halvlek tog bortalaget direkt tag i taktpinnen och Jakub Muzyka kunde på ett fint skott stolpe in i 53:e minuten göra sitt andra mål för dagen. Kvarnsveden fortsatte sin dominans av matchen fram till den 69:e minuten när Huge genom tre spelarbyten förändrade matchbilden och tog över initiativet. Mikael Muhr fick då också efter en del rockader i laget en offensivare roll.

Huge började att skapa chanser och inhopparen Daniel Nyberg kunde efter ett slumpskott från 25 meter se bollen tappas in av den debuterande målvakten i Kvarnsveden Mattias Karlsson. Det var ett mål som blev omdiskuterat efteråt och bortalaget protesterade också vilt med en varning som följd. Man menade att hela bollen aldrig var över mållinjen.

– Inte ens halva bollen var över mållinjen menade Mattias Karlsson.

En av de assisterande domarna som också flaggade för mål var dock helt säker på att hela bollen var inne.

Slutresultatet får efter Huges fina avslutning betecknas som rättvist även om Kvarnsveden sammantaget hade fler avslut.

För Huges del väntar i nästa match ett derby borta mot Järbo.

– Det blir tufft, jag har sett Järbo i en match och de har efter en trög start kommit igång. Så där får vi verkligen bekänna färg om vi ska lyckas vinna, avslutade Henrik Isaksson.

Mer läsning

Annons