Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge ska jaga vidare i toppen

Halvtidsvilan är snart över för division 3-lagen.
Då är IK Huge ute efter att ta det sista klivet – och Brynäs för att överleva.
– Vi ska bli bättre än trea det här året, säger Hugetränaren Henrik Isaksson inför omstarten.

Annons

IK Huge har kommit topp fyra i division 3 sedan man avancerade från fyran 2006.

De två senaste åren har man slutat trea – och gått miste om både uppflyttning och kvalplatsen till divison 2. Nu ligger man parkerad på en andraplats med fem poäng ner till Heby och Hille och med fyra poäng upp till serieledaren Selånger.

Och det här året, det ska bli Huges år, menar tränaren Henrik Isaksson.

– Vi siktade innan säsongen på att vara med där uppe och nu vi ligger tvåa, framförallt är vi ute efter att att komma bättre än trea.

• Vad måste till för att att nå en förstaplats?

– Det är upp till oss själva och det gäller att titta på det vi kan göra för att lyckas med det, vi kommer få lägen att komma ikapp Selånger, säger Isaksson.

I botten av tabellen kämpar Brynäs för det motsatta – att helt enkelt undvika bottenstriden. Klubben genomförde ett tränarbyte under vårsäsongen. Alexander Bäcklin ersatte Gustav Larsson, som nu i stället är spelare, och lagets nye tränare har allt klart för sig.

– Bara vi tror på det vi gör så är jag övertygad om att det kommer reda upp sig, jag har ett annat taktiskt tänk än Gustav och kanske är det bra att prova något nytt, säger Bäcklin.

• Det är några få poäng till kvalplats och nedflyttning – det har inte medfört någon oro i laget?

– Vi jobbar med det vi ska göra alla dagar i veckan, gör vi det med tilltro kommer det sluta bra.

Hille som överraskade rejält i fjol har gjort det lika bra i år och har goda möjligheter att haka på i toppen av tabellen – redan i dag har man match mot tabellettan Selånger. Ett lag som man man var ensam om att besegra under vårsäsongen.

– Det vore fantastiskt att ta poäng mot dem igen, dessutom kan vi hänga på uppåt. Men vår målsättning innan säsongen var att bli ett stabilt division 3-lag, säger Björn Engelaar.

Nykomlingen Sjötull är även dem med på den övre halvan och chanserna för att vid seriens slut vara med och tampas i toppen är långt ifrån borta. Det skiljer nämligen bara sju poäng till Huge – och elva matcher återstår av serien.

Mer läsning

Annons