Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge vann förgäves – missade kvalplatsen

Huge vann den tuffa bortamatchen mot redan klara serievinnarna Hudiksvall med 1–0 (0–0).
Men det räckte ändå inte för att man skulle ta kvalplatsen. Rengsjö gjorde nämligen också det man skulle och därför tog säsongen slut för Huge.

Annons

Huges oavgjorda möte med Rengsjö i förra omgången avgjorde på sitt sätt kvalstriden.

– Det är klart att det känns så. Vi hade massor av lägen att avgöra den matchen, men klarade inte av det och så är det ibland, säger Henrik Isaksson, tränare i Huge.

En match mot Hudiksvall på bortaplan är en tuff uppgift för ett lag. Hälsingelaget hade innan mötet med försvarsstarka Huge bara förlorat två matcher på hemmaplan. Hemmalaget var också det lag som tog kommandot från start.

Henrik Isaksson:

– Vi hade det jobbigt i första. Det är ett bra lag och vi fick försvara oss hela tiden. Vi var utspridda och kunde inte riktigt hålla ihop lagdelarna.

Men Huge höll emot och klarade 0–0. Sedan fick man en drömstart av den andra halvleken. Tobias Molén, lagets specielle målskytt, höll sig framme på ett inspel från vänsterkanten och kunde helt fri sätta ledningsbollen. Detta var Tobias tolfte mål för säsongen.

– Det var skönt att få det målet. Vi spelade mycket bättre i andra halvlek också. Vi har väl några halvchanser till att göra fler mål. Men ska man vara ärlig så hade väl Hudiksvall också ett par bra chanser, säger Henrik.

Huge kämpade och fixade sin seger. Nu återstod det att se hur det gick åtta mil söder ut mellan Rengsjö och Korsnäs och det blev alltså hemmavinst och Rengsjö i kval i stället.

– Vi tar väldigt många poäng, måste jag säga. Tror inte att det är många andra lag i trean som har 46 poäng och slutar på en tredjeplats. Sedan att vi släpper in så lite mål (14 på 22 matcher), är ju också bra. Grabbarna ska verkligen ha all heder för den här säsongen, avslutar en trots missat kval nöjd Isaksson.

För att styrka Henriks fundering kring poängen så kan Sporten berätta att 46 poäng hade räckt till minst kval i nio av de tolv division 3-serierna som finns.

0–1 (47) Tobias Molén.

Sebastian Nilsson, Sundsvall.

107.

3: Magnus Olsson, mv

2: Janne Olsson, mb

1: Mikael Muhr, mf

Mer läsning

Annons