Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge vann – på god väg mot kvalplats

Huge är bara en poäng ifrån den andra och sista kvalplatsen till tvåan – efter 1–0 hemma mot Strands. Robin Erikssons kanonträff i 55:e minuten avgjorde.

– Vi smyger bakom, säger tränaren Henrik Isaksson.

Annons

Huge landar därmed på 33 poäng i tabellen, endast en poäng bakom tabelltvåan Kvarnsveden som idagsläget innehar den andra och sista kvalplatsen. Huge möter dessutom i den 17:e spelomgången härnäst just Kvarnsveden – på bortaplan – och har därmed alltså ett gyllene läge att passera dalalaget med två poängs marginal.

– Vi smyger bakom. Ska bli skönt att spela en match där vi inte är favoriter. Känns som att pressen ligger på dem, säger Isaksson.

– Vi har mött Kvarnsveden under några år nu. Det brukar vara jämna matcher. Det är ett bollskickligt lag, samtidigt vet vi att vi har alla chanser, fortsätter Hugetränaren, som kan tacka Robin Eriksson för gårdagens tre poäng.

Matchuret på Kastvallen hade precis passerat 50 minuter när avgörandet föll. Robin Eriksson fick bollen i en tät situation framför gästernas målbur men trots flera motståndare omkring sig hade han inga problem att rulla in 1–0. Efter slutsignalen lämnade matchhjälten dock snabbt planen och ville inte ge några kommentarer till pressen.

HUGE–STRANDS 1–0 (0–0)

Målet: 1–0 (51) Robin Eriksson.

Hörnor: 8–1 (5–1)

Domare: Ramin Navaee, Uppsala

Publik: 81

Mer läsning

Annons