Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hugetrio i strid med styrelsen

IK Huges damlag gjorde en strålande säsong och slutade som nykomling tvåa i division 2 södra Norrland. Samtidigt jagar herrlaget sensationellt en kvalplats till division 2. Då väljer fotbollssektionens representanter att hoppa av sitt uppdrag i protest. – Vi har satt ned fötterna och markerat mot klubbens huvudstyrelse, säger damtränaren Leif Ek.

Annons

Sedan fotbollsektionens Bengt Lindberg valde att sluta som ordförande för ett år sedan har trion Leif Ek, Peter Hansson och Stefan Ollas skött fotbollens åtaganden inom Huge. Men trots att både damlaget och herrlaget gjort succé under säsongen väljer trion att lämna sitt uppdrag.

– Det går inte att fortsätta som det är nu. Vi klarar inte av att uppfylla det ekonomiska resultatkrav som styrelsen satt och har inte ork att fortsätta, säger damlagets tränare Leif Ek.

I en skrivelse på klubbens hemsida menar de avhoppade att budgetförutsättningarna förändrades rejält inför säsongen. Från ett nollresultat skulle fotbollssektionen göra ett plusresultat på 185 000 kr. Men bättre än 40 000 kronor plus blir det inte vilket är för dåligt enligt styrelsen som menar att budgeten gäller.

På hemsidan skriver trion Ek, Hansson och Ollas vidare att: ”Om budgeten inte uppfylls kommer vi inte att ha tillgång till några träningsmöjligheter när Kastvallen stängs, några arvoden till herr- och damledarna kommer inte att betalas ut och representationslagen hänvisas till egna bilar på bortmatcherna. Vi ser det som omöjligt att påbörja arbetet med nästa säsong med dessa förutsättningar”.

I torsdags hade fotbollssektionen ett möte med IK Huges huvudstyrelse och frågan diskuterades.

– Jag sa vad jag tyckte och menade att vi lika gärna kunde asfaltera och göra parkering av Kastvallen, det skulle dra in mer pengar, säger Leif Ek.

– Vi vill inte att folk ska få sparken, men man kan ju undra hur föreningen kan lägga 2,3 miljoner kronor på anläggningen och 800 000 på kansliets verksamhet. Vi vet att hockeyn är dyr i drift, men just nu känns det som att det är hockeyn mot fotbollen och så vill vi inte ha det, säger Leif Ek.

Huvudstyrelsens ordförande Stig Karlsson har förståelse för fotbollssektionens agerande.

– Det är självklart tråkigt att det blir så här, men jag förstår att de fått jobba hårt eftersom de inte haft någon representant i styrelsen sedan förra hösten, varken ordförande eller kassör. Och då kommer heller ingen information ut till lagen.

– Men nu har fotbollen lovat att sitta ned och se vad de kan göra, säger Stig Karlsson.

– Det stämmer att vi har bildat en arbetsgrupp för att försöka möta styrelsen, säger Leif Ek.

Mer läsning

Annons