Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudskydd – ett alternativ för Svanberg

Alexander Svanberg har hämtat sig efter ännu en smäll.
Nu planeras det för att SIF-anfallaren ska skaffa ett huvudskydd.
– Jag pratar med tränarna om det, vi får se hur det blir, säger 24-åringen.

Annons

Han har samlat på sig ett antal hjärnskakningar i bagaget – och i söndagens bortamöte med IFK Sundsvall var det dags för nästa smäll mot huvudtrakten.

Alexander Svanberg krockade med en motståndarspelare vars axel träffade olyckligt.

– Smällen tog mest mot nacken och ryggen, det var en whiplash. Visst kände jag mig yr efter att det hade hänt, men jag kände samtidigt att det inte var samma sorts smäll som jag råkat ut för tidigare gånger mot huvudet.

– Det som orsakade huvudvärken den här gången var en nerv i nacken som hamnade i kläm. Jag fick åka till sjukhuset både i Sundsvall och i Gävle samma dag som det hände och det konstaterades att det inte handlade om någon hjärnskakning. Och nu är det ingen fara alls.

Efter upprepade hjärnskakningar har läkare till och med avrått Svanberg från att fortsätta spela fotboll – men huvudpersonen själv är än i dag fast besluten att förlänga karriären.

– Det är klart att det är många som spekulerar i riskerna att fortsätta. Men jag har inga planer på att sluta. Och vid den senaste incidenten kände jag ju inte ens av samma symtom som tidigare, säger Svanberg, som dock är mer noggrann nu innan han ger sig in i vissa situationer på fotbollsplanen.

– Ibland behöver jag inte gå in för fullt, utan i stället ta det lite lugnt.

Svanberg kan dessutom komma att göra som exempelvis Chelseamålvakten Petr Cech – spela med ett huvudskydd.

– Fast i så fall blir det en något mindre variant. Jag diskuterar saken just nu med styrelsen och tränarna, vi håller på och kollar på några olika skydd. Om det blir så kommer jag att börja använda det i slutet på den här säsongen eller i början på nästa.

Alexander Svanberg vilade i går och i måndags.

I dag är Sandvikens IF ledigt, men i morgon är det ny träning och då räknar Svanberg med att kunna delta.

Mer läsning

Annons