Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag börjar en spännande och tuff höstsäsong i trean

Sommaruppehållet är över – i dag är det dags för första omgången av höstsäsongen i division 3-fotbollen. Halva serien är spelad och tre av de fyra gästrikelagen är indragna i bottenstriden. Endast två poäng skiljer mellan sjundeplacerade Järbo och jumbon Bollnäs på tolfte plats.

Annons

En spännande fotbollshöst väntar med andra ord. Järbo (7:a), Valbo (8:a) och Gestrike/Hammarby (11:a) har alla anledning att nervöst snegla på den nedre delen av den jämna tabellen.

– Vi gjorde ingen jättebra match mot Delsbo förra gången. Vi arbetade hårt, men kom inte upp i normal standard. Nu vill vi vinna hemma, säger Gestrike/Hammarbys tränare Jonas Liw.

Något som G/Hammarby faktiskt inte gjort änenu den här säsongen. Endast en seger har det blivit, borta mot Valbo.

– Vi har legat i botten ända sedan första omgången, men nu har vi fått ordning på försvarsspelet. Eftersom vi har en ganska liten trupp drabbas vi hårt av skador, det är kännbart att inte ha något b-lag. Men vi har allt i egna händer och siktar på att klara oss kvar, förklarar Jonas Liw.

I Järbo är tränaren Roger Lundin inne på samma resonemang.

– Det har varit vår målsättning hela säsongen att klara ett nytt kontrakt och det är ingenting som förändrats. Vi har en tuff match mot Dala-Järna. De spelade träningsmatch mot Brage bara för några dagar sedan, så vi hoppas att den matchen sitter i benen. För oss gäller det att komma upp i samma nivå som i förra mötet med Dala-Järna.

För Valbos del väntar Rengsjö hemma på Åbyvallen. Trots tre mål på bortaplan förlorade man förra mötet med 4–3. På bortaplan har Rengsjö dock ett sämre facit och Valbo bör kunna utmana om trepoängaren.

Det fjärde gästrikelaget Huge spelar borta mot Medskogsbron och kan till skillnad från de andra lokala lagen titta uppåt i tabellen.

Efter vårsäsongens enda förlust mot till synes omöjliga Dalkurd (elva matcher – elva segrar) har man radat upp bra insatser och huserar på tredje plats i tabellen. Det skiljer hela 13 poäng upp till serieledande Dalkurd, men en andraplats skulle innebära kvalspel till division 2.

Mer läsning

Annons