Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag kan saken bli kval, Huge

IK Huge lever på hoppet inför den sista omgången i division 3.
– Chansen finns till kvalspel, men det är förstås otroligt svårt att säga hur det går, säger tränaren Henrik Isaksson.

Annons

IK Huge har en liten chans att nå kvalspel till division 2 i eftermiddag. Seger mot redan klara seriesegrarna Hudiksvall på bortaplan, samtidigt som tvåan Rengsjö inte tar mer än en poäng i sin match mot Korsnäs, betyder att Huge får kvalspela mot antingen Rotebro eller Bollstanäs.

– Vi får se hur det går. Vi har ingen lätt match framför oss och Rengsjö möter Korsnäs, som inte har något att spela för. Men det är aldrig lätt att vinna på beställning, säger Hugetränaren Henrik Isaksson.

Han menar att Huge, som släppt in överlägset minst mål i serien – bara 14 stycken – i alla fall ska sälja sig dyrt.

Lite frågetecken finns för Daniel Moffatt och Markus Larsson som bägge varit sjuka i veckan.

Samtidigt som Huge jagar en kvalplats uppåt krigar Brynäs i botten för att slippa åka ur serien.

– Vi har underpresterat i varje match under hösten. Det är därför vi är i den här situationen nu. Man kunde ju inte tro att det skulle bli så här i våras när vi, enligt vad jag tycker, spelade den bästa fotbollen av alla lag i serien, säger Brynäs tränare Dennis Berglund.

Många skador och sjukdomar i en redan tunn trupp är förstås en av anledningarna till Brynäs kräftgång. I dag saknas Anders ”Dojan” Nilsson, Jonatan Häll och Omar Guidji som är alla skadade och dessutom är både Martin Hofling och Fredrik Brinck sjuka och osäkra för spel.

Men faktum är att laget ändå har allt i egna händer inför sista matchen som spelas hemma mot Dala-Järna.

– För att det ska gå riktigt illa måste vi förlora samtidigt som både Strand och Tunabro vinner. Och oavgjort räcker ju både för oss och för Dala-Järna, menar Berglund.

Fast det är inte riktigt sant. Om Valbo faller ihop fullständigt mot Tunabro kan det bli en målskillnadsaffär av det hela.

Inför den sista omgången har Brynäs minus 1 i målkvot och Tunabro minus 11.

Men självklart kommer Brynäslägret ha stenkoll på läget i de andra matcherna som alla startar 15.00.

– Är det lika i vår match en bit in i andra halvlek kan det ju bli lite märkligt, men vi ska självklart försöka vinna matchen, försäkrar Dennis Berglund.

Mer läsning

Annons